Szombathelyi Haladás


Visszatért a Haladáshoz


2020.01.27. 17:00
PA

A korábban a Haladásban is futballozó brazil Felipe Matos lett Mátyus János vezetőedző egyik segítője.

A Brazíliában született Felipe Matos először Spanyolországban szerepelt, aztán a 2001/02-es idényben futballozott a Haladásban, majd később Peruban, Ausztriában, Romániában is szerepelt, idehaza pedig többek között Pápán is futballozott. Az aktív labdarúgást 32 évesen, 2012-ben, Csákváron hagyta abba. Ezt követően az FTC U17-es és U19-es csapatát edzette, majd az FTC futsalcsapatának, szakmai igazgatója, később vezetőedzője lett. A zöld-fehérekkel trénerként feljutott az NB I-be – és bent is tartotta őket az első osztályban. A 2017/18-as szezonban Zoran Szplisjak segítőjeként az akkor második ligában szereplő ZTE-nél dolgozott, a tréner távozása után két hónapig Matos irányította a csapatot. Ezt követően újra az FTC futsalcsapatának szakmai igazgatójaként dolgozott, majd tavaly ősszel már a zöld-fehérekhez tartozó Dalnoki Akadémián töltötte be ugyanezt a pozíciót. Matos hangsúlyozta: számára mindig is a nagypályás futball volt az elsődleges munka.

– Január elején keresett meg Mátyus János, akit már tíz éve jól ismerek – mondta a 36 éves Matos. – Egy pillanatig sem gondolkodtam, egyrészt mert mindig is a nagypályás futballban képzeltem el az életem, másrészt mert ha nem hinnék a Haladás bentmaradásában, nem is vállaltam volna el a feladatot. Hinnünk kell abban, amit csinálunk, úgy számoltunk, hogy ha tavasszal 25-28 pontot gyűjtünk, az elég lesz a bentmaradáshoz.

Mátyus János másik segítője Szekér István maradt.

További hírek

Megtekintés
Győzelmet érdemeltünk volna

A labdarúgó NB II. 28. fordulójában a Szombathelyi Haladás bár közelebb állt a győzelemhez, döntetlent játszott a PMFC vendégeként.
0 0 0 2021.03.03. 17:30
Megtekintés
Itt nézheted élőben a Pécsi MFC-Szombathelyi Haladás mérkőzést

A 14.30-kor kezdődő Merkantil Bank Liga-meccset a hazai klub youtube-csatornája élőben közvetíti.
1 0 0 2021.03.03. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink