Szombathelyi Haladás


Mi kihagytuk, ők belőtték


2020.01.16. 15:15
PA

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Haladás 3-1-re kikapott a Tiszakécskétől. A helyzeteket a vasiak dolgozták ki, a gólokat az alföldiek rúgták.

Duna Aszfalt-Tiszakácske–Szombathelyi Haladás 3-1 (1-0). – Bük, 60 néző, műfüves pálya, felkészülési-mérkőzés, vezette: Szilasi.
Haladás: Verpecz – Tóth D., Jancsó, Németh Milán, Bosnjak (Devecseri, 46.) – Kiss B., Jagodics – Doktorics (Illés, 46.), Drilon, Rácz – Tóth-Gábor (Szalay, 46.). Edző: Mátyus János.
A szombathelyieknél próbajátékon szerepelt  a legutóbb Nyíregyházán futballozó albán, de magyar útlevéllel is rendelkező 22 éves középpályás, Cenaj Drilon. Rózsa, Németh Márió és Medgyes sérülés miatt hiányzott. A vasiak nagy lendülettel kezdték a mérkőzést, a tiszakécskeiek a térfélen sem jöttek át. Ám komoly helyzetet nem sikerült kialakítaniuk a szombathelyieknek. A szintén másodosztályú alföldiek viszont a tizedik percben megszerezték a vezetést. Egy jobb oldali szöglet után Tömösvári tíz méterről mellel a kapu jobb sarkába továbbította a labdát (1-0). Öt perc múlva Rácz húsz méterről óriási felső kapufát lőtt, majd a labda a gólvonalról kifelé vágódott. A folytatásban kiegyenlítettebbé vált a játék, kemény csatát, pörgős meccset láthattak a szurkolók. A szombathelyiek voltak kapura veszélyesebbek, a szünet előtt pár perccel Tóth-Gábor hibázott nagy helyzetben a kaputól négy méterre. Szünet után is folytatódott a változatos küzdelem, de a zöld-fehérek kezdeményeztek többet, a tiszakécskeiek nem jelentettek veszélyt Verpecz kapujára. Az 55. percben Kiss Bence lőtt fölé nagy helyzetből, 12 méterről. A szombathelyiek igyekeztek felépíteni támadásaikat, ám a tiszakécskeiek szervezetten védekeztek, ritkán sikerült őket átjátszaniuk. Aztán a hajrában egymás után jöttek a Haladás-helyzetek. Előbb Illés egy csel után nyolc méterről fölé lőtt, majd Szalay jobbról, 13 méterről a bal felső sarok mellé bombázott. A 80. percben egy kontra után egy visszagurított labdát Gréczy lőtt 16 méterről a hálóba (0-2). A 89. percben Ráczot buktatták a tizenhatoson belül, a büntetőt a sértett nagy erővel a jobb felső sarokba lőtte (1-2). A 91. pecben aztán Zádor 15 méteres lövésével kialakult a végeredmény: 3-1.

A Haladás mezőnyben jobban futballozott ellenfelénél, több helyzetet kialakított, mégis kikapott. A játék mindenképpen biztató volt a jövőre nézve.
 

További hírek

Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00
Megtekintés
Licenc: az MLSZ hiánypótlást kér

A Klub a pénzügyi kritériumok igazolásának május 3-ig tehet eleget.
0 0 0 2024.04.23. 20:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink