Szombathelyi Haladás


Arany, ezüst és bronz Ausztriából


2020.01.15. 11:50
PA

Egy-egy első és második, valamint három harmadik helyet is szereztek a Lurkó UFC csapatai az ausztriai Burgenland Trophy nemzetközi utánpótlás- labdarúgótornán.

Több korosztályban, két hétvégén zajlott a felsőpulyai sportcsarnokban a hagyományos Burgenland Trophy nemzetközi utánpótlás teremlabdarúgó-torna. A Lurkó és az Illés Akadémia csapatai idén is részt vettek a viadalon.

Az U8-asoknál öt csapat körmérkőzést vívott a helyezésekért. A Fider Ádám-Pados József vezette lurkósok a Radingget 11-0-ra, a Mitte Nutalt 2-0-ra, a Sieglasst 4-0-ra verték, majd a Simmering ellen 1-1-es döntetlent játszottak. Mivel a Lurkó és az osztrák gárda is tíz-tíz ponttal és 18-1-es gólaránnyal zárt, rávezetéssel döntöttek a csapatok, ebben az osztrákok bizonyultak jobbnak, így a Lurkó a második helyen végzett.

A Hujber Gábor-Balogh Bence vezette U9-esek tízcsapatos tornán vettek részt, a csoportmeccsek során három győzelmet – Mannersdorf 9-0, Waldquelle Juniors 7-0, St. Georgen 3-1 – és egy döntetlent – Neusiedl 2-2 – játszottak. A vasiak első helyen végeztek, a tornagyőzelemért a másik csoport elsőjével, az Oberpullendorffal játszottak és simán, 6-0-ra diadalmaskodtak, így megnyerték a tornát. A csapat tagjai: Laczi Milán, Molnár Bálint, Lajos Patrik, Hányi Bálint, Lengyel Ágoston, Kiss Benedek, Tóth Noel, Horváth Dániel, Jankó Bulcsú, Anderkó Zalán.

                                            A tornagyőztes U9-es együttes. Fotó: Mersich Anita

A Vargovics Zsolt-Lengyel Miklós irányította U10-esek a csoportmeccsek során két győzelem mellett egy-egy döntetlent és vereséget gyűjtöttök be, majd az ötödik helyért vívott meccsen 2-0-ra verték a Neusidlert.

A Körhöcz György vezette U11-es Lurkó a csoportmeccseken három sima siker – Trausdorf 6-0, Therme 11-0, Kirschlag 11-0 – mellett egy gólzáporos döntetlent – Neusiedl 3-3 – ért el. A csoport első helye döntőt ért, a fináléban a Ruzinov Bratislava volt az ellenfelük, a rendes játékidőben nem született gól, rávezetéssel a szlovákok nyertek – a szombathelyiek másodikak lett.

Az U12-eseknél az Illés Akadémia lépett parkettre, a Szűcs János edzette vasiak a Sturm Grazot 4-0-ra, a FAC Wient 4-1-re, a GAK Juniorst 4-0-ra legyőzték. A zöld-fehérek így megnyerték csoportjukat, az elődöntőben a Budapest Honvédtól azonban 2-1-re kikaptak, a harmadik helyért játszhattak. Mivel a Juniors Oberösterreichet ugyanilyen arányban legyőzték, így harmadikak lettek.

Csakúgy mint a Berning Adrián edzette Lurkó U13-asok. A szombathelyiek a a csoportjukban a Deutchkreutz ellen 7-2-re, a Wiener Viktoria ellen 3-0-ra, az ABS Süd ellen 6-0-ra nyertek, a házigazda felsőpulyaiaktól 1-0-ra kikaptak. A második hely azt jelentette, hogy a másik ág másodikjával, a St. Georgennel a bronzéremért csaphattak össze. A vasiak az utolsó négy percben két gólt szerezve kiegyenlítettek (2-2), a rávezetésben pedig 2-0-ra nyertek, így begyűjtötték a harmadik helyet.

További hírek

Megtekintés
Soroksáron a Haladás

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. 26. fordulójában vasárnap 16 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Soroksár SC vendége lesz.
0 0 0 2024.03.29. 10:20
Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink