Szombathelyi Haladás


Ezüstérmes a női csapat!


2020.01.12. 20:10
PA

Csakúgy, mint legutóbb, idén is második helyen végzett a Haladás-Viktória FC a női téli teremlabdarúgó-tornán.

A szombathelyiek 14-es kerettel utaztak a kétnapos, az MLSZ által rendezett szigetszentmiklósi téli teremlabdarúgó-tornára. A csoportmeccsek és a keresztbejátszások során 1x12 percet játszottak a 4+1-es csapatok, a bronzmeccs és a döntő viszont 1x20 perces volt. Két sor mellett öt cserét nevezett a Haladás-Viktória edzője, Szabados György. Az első sort Bíró, Tálosi, Balogh, Tóth A., Öreg, a másodikat Bíró mellett Kiss Zs., Horti, Szakonyi, Siklér alkotta.
Csereként még Csapó, Kopcsándi, Kovács V., Sitku és Rácz lépett parkettre. A nyolc csapatot a bajnoki sorrend alapján sorolták be. A Haladás-Viktória FC a B csoportban az MTK Hungária, a St. Mihály Szeged és a Kelen SC társaságában kapott helyet. Valamennyi együttes kétszer játszott ellenfelével.

Szombat
St. Mihály-Szeged–Haladás-Viktória FC 0-4. – 1. forduló.

A vasiak első meccsüket végig uralták, nagy mezőnyfölényben futballoztak – simán nyertek. Gólszerzők: Tálosi 2, Szakonyi, Kovács V.
Kelen SC-Haladás-Viktória 1-2. – 2. forduló.
A második találkozó már jóval kiegyenlítettebb volt, de végül érvényesült a nagyobb tudás. Gólszerzők: Tálosi, Siklér.
MTK Hungária–Haladás-Viktória 2-1. – 3. forduló.
Az utolsó pillanatig kiegyenlített mérkőzést, nagy küzdelmet vívtak a csapatok, melyen a szerencsésebb gárda győzött. Gólszerző: Tálosi.
St. Mihály-Szeged–Haladás-Viktória 2-4. – 4. forduló.
A végig fölényben futballozó vasiak biztosan nyertek. Gólszerzők: Tálosi, Balogh, Szakonyi, Siklér.

Vasárnap
Kelen SC-Haladás-Viktória 0-0. – 5. forduló.
A szombathelyiek nagy
mezőnyfölényben futballoztak, rengeteg helyzetet kidolgoztak, négy kapufát is lőttek, de nem sikerült megszerezniük a fővárosiakkal szemben a győzelmet.
Haladás-Viktória-MTK 1-1. – 6. forduló.
Kiegyenlített meccset, nagy csatát vívott a két csapat, a fővárosiak szereztek vezetést, a vasiaknak azonban sikerült kiegyenlíteniük. Gólszerző: Öreg.
A B csoport végeredménye: 1. MTK, 2. Haladás-Viktória, 3. St. Mihály-Szeged, 4. Kelen SC.
 

Elődöntő
Astra-ALEF–Haladás-Viktória 0-2.
A döntőbe jutásért a másik ág győztesével, az Astrával találkoztak a szombathelyiek. A viktóriások jól és taktikusan futballoztak, megérdemelten nyertek. Gólszerzők: Horti, Rácz.

A másik elődöntőben az MTK 2-0-ra verte az FTC-t.
 

Döntő
Haladás-Viktória–MTK Hungária 0-5.

Megismétlődött a tavalyi párosítás, akkor az MTK büntetőkkel legyőzte a Haladás-Viktóriát. A szombathelyiek kezdtek jobban, Siklér lövését védte az MTK kapusa. Majd a 2. percben Demeter jobbról leadott, megpattanó, szerencsés lövésével megszerezték a vezetést a kék-fehérek (0-1). Nyílt sisakkal játszott mindkét együttes, a 7. percben Nagy Ágnes 12 méteres szabadrúgásgóljával kettővel vezetett az MTK. A vasiak próbálkoztak, ám nem tudtak helyzetbe kerülni. A gyorsabban játszó fővárosiak növelték előnyüket. A 10. percben egy kipattanó labdát Csányi a kapu közepébe helyezett (3-0). Újabb két perc múlva Csányi szabadrúgásgóljával már 4-0-ra vezetett a budapesti együttes. Hat és fél perccel a lefújás előtt Pápai ugrott ki, és megszerezte az MTK ötödik találatát (5-0). A lendületesebben, kapura veszélyesebben futballozó MTK megérdemelten győzött.

                                               Az ezüstérmes Haladás-Viktória FC

– Elégedett vagyok a lányokkal, a két nap alatt mindent kiadtak magukból – mondta Szabados György, a szombathelyiek vezetőedzője. – Láthatták, hogy van értelme dolgozniuk, hiszen eredményesen szerepeltünk. A döntő már sajnos nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de ha az elején berúgjuk a ziccerünket, lehet, hogy másként alakul a folytatás is. Ám végül a remek napot kifogó MTK jól használta ki helyzeteit, és átlépett rajtunk. De hangsúlyozom: összességében dicséret illeti csapatomat. Folytatjuk tovább a munkát.

A teremtornán csapatunk játékosa, Tálosi Szabina és az MTK futballistája, Csányi Diána egyaránt hat találattal lett a legeredményesebb labdarúgó. A két játékos tehát holtversenyben végzett az élen, ám a döntőn szerzett két gólja miatt (...) végül Csányi vehette át a díjat.
Számunkra azonban Tálosi is gólkirály lett!

A torna végeredménye: 1. MTK, 2. Haladás-Viktória, 3. Astra-ALEF, 4. Ferencvárosi TC, 5. ETO FC Győr, 6. Kelen, 7. St. Mihály-Szeged, 8. Magyar Labdarúgó Egylet.

További hírek

Megtekintés
Képernyőn a Vasas elleni bajnokink

Vasárnap helyett hétfőn este nyolc órakor lépünk pályára az Illovszky Stadionban.
0 0 0 2024.04.25. 13:00
Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink