Szombathelyi Haladás


Bentmarad a Haladás!


2020.01.11. 23:00
Pum András

A háromszoros magyar bajnok Verpecz István szerint a keret alkalmas a másodosztályra.

A 32 éves Verpecz István Szikszón született, Encsen nevelkedett, aztán Diósgyőrben védett, majd 2007-ben Debrecenbe szerződött. A Lokival remekül szerepelt, három bajnoki címet és négy magyar kupát is nyert. A Bajnokok Ligája-selejtezőjében kétszer, az Európa-liga selejtezőjében nyolcszor, az Európa-ligában kétszer állt a kapuban. Aztán 2017-ben Paksra igazolt, majd egy évet kölcsönben az NB II-ben Balmazújvárosban védett – majd visszatért a Tolna megyeiekhez. Az atomvárosiaktól tavaly nyáron távozott, utána a később csődbe ment Balmazújvárosba szerződött. Pénteken fél plusz két éves szerződést írt alá csapatunkhoz. A 193 centiméter magas kapus 99 NB I-es meccsen védett pályafutása során. 

- Tavaly nyáron Paksról Balmazújvárosba szerződtem, ahol a vezetők részéről volt egy kis hitegetés, nekem és a többieknek olyan szerződést kínáltak, amiből az derült ki, hogy egy jó csapatot tudnak kialakítani – mondta Verpecz István. – Lett volna egy nagyon jó edzőnk, ez nagyon jó szakmai igazgatónk – aztán az ismert okok miatt hétről-hétre eligazolt valaki. Nekem is volt két három ajánlatom, de bíztam abban, hogy egyenesbe kerül a Balmazújváros. Sajnos nem így történt, és közben a helyemre mindenhová igazoltak valakit – így csapat nélkül maradtam. Szerencsére Debrecenben megengedték, hogy az első és második csapattal eddzek – ezúton is köszönöm a lehetőséget, hiszen így nem estem ki a ritmusból. Persze a meccsek hiányoztak, bár az egymás közötti játékban mindig részt vettem. De alig vártam, hogy végre legyen csapatom, ahol védhessek. A Haladás kapust keresett, bennem pedig égett a bizonyítási vágy. Egy olyan jó csapatot kerestem, ahol van lehetőségem védeni. Nem akartam sokáig várni, örültem, hogy leigazoltak. Úgyhogy a csapat körüli korábbi negatív hírek nem zavartak. Hiszem, hogy a Haladás bentmarad és a mostaninál szebb napokat él meg – ehhez minden adott. Lépésről-lépésre kell haladni, a csapat simán alkalmas erre. A legutóbbi bajnokságban Balmazújvárosban ennél gyengébb kerettel maradtunk bent.

- Ami a szombathelyiekkel kapcsolatos emlékeimet illet, tudom, hogy mindig nehéz volt itt nyerni, én még csak a régi stadionban játszottam - fogalmazott Verpecz. - Sok sikerélményünk nem volt, nehéz volt itt futballozni, ha ment a csapatnak, mindig sokan kijöttek a meccsekre. Egy kis oroszlánbarlang volt, nehéz volt nyerni. A Halinak voltak jó szezonjai, emlékszem arra, amikor bronzérmes lett a csapat. Meg persze arra is emlékszem, hogy mindig nagyon sokat kellett utazni ide Debrecenből... Sajnos a családom egyelőre még Debrecenben van, de amint megfelelő lakást találunk, ők is jönnek. Tudom, hogy meg kell küzdenem a helyemért, ez mindenhol így van, ez a normális. Gyurján Márton személyében egy nagyon tehetséges, alázatos és segítőkész kapust ismertem meg. Jól kiegészítjük majd egymást – bármelyikünk is véd, az a célunk, hogy a Haladást biztosítsa másodosztályú tagságát. 

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink