Szombathelyi Haladás


Csak együtt lehetünk sikeresek


2020.01.10. 22:00
PA

Csapatunk pénteken igazolt támadó középpályása, Rácz Ferenc elmesélte honlapunknak, hogy annak idején nem volt egyszerű eset. Most újra bizonyítani szeretne.

A 28 éves, a szombathelyi Lurkó UFC-ben nevelkedő Rácz Ferenc - ha fogalmazhatunk így - megjárta a hadak útját. A kiváló képességű támadót annak idején nagy tehetségnek tartották, ám valamiért egyelőre nem tudta befutni azt a karriert, amit jósoltak számára. Bízzunk benne, hogy visszatértve a Haliba, kihozza magából, amit tud. Ami nem kevés, talán sokan emlékeznek egy sok-sok évvel ezelőtti Pápa-Haladás (1-3) bajnokira, ahol Rácz egy lövőcsel után  - amellyel két pápait fektetett el - nagy gólt ragasztott a Lombard kapujába.

– Az elmúlt két évem hullámvasút volt, történt egy sérülésem, amiből nehezen jöttem ki, ez rányomta bélyegét az utóbbi időszakra – jelezte Rácz Ferenc. – Szeptember végén megkerestem Oross Mártont, hogy edzhetek-e az Illés Akadémia U19-es csapatával. Mivel az akkori vezetők, Illés Béla és Tóth Miklós ezt engedélyezték, másfél hétig ott készültem, aztán szóltak, hogy eddzek a felnőttcsapattal. Szóba került, hogy szerződtetnek, de ez akkor jogilag nem volt lehetséges. Továbbra is a Haladással készültem, a két ünnep között pedig Séllei Árpád ügyvezető igazgató megkeresett - mivel én is maradni akartam és a klub is akart engem, gyorsan megegyeztünk. Annak el­lenére, hogy nem állunk jól, a klubban és a játékosokban is sokkal több van ennél. Most a kemény munka jön, mindenkinek bele kell tennie a maga részét a közösbe.

- Ami a pályafutásom illeti, egy kilométerre a stadiontól nőttem fel, a környező utcák adtak álmot nekem - folytatta Rácz. - Mindig sokat dolgoztam azért, hogy megmutassam, ami bennem van. El kell ismernem, annak idején nem voltam egyszerű eset, választottam egy utat, ami nehéz út volt és mentem a saját fejem után - ezt vállalom, de senkinek nem ajánlom. De mégegyszer mondom, vállalom, mert nagyon sok szép momentumot megéltem. Ám nem a múltban gondolkodom, nagyon sok van előttem. A legfontosabb, hogy én is és a csapat is elkapja a fonalat. Ha így lesz, tudok segíteni a Haladáson. Amit viszont megtanul­tam: csapat nélkül senki vagy, csak együtt lehetünk sikeresek. Egyenként semmire sem fogunk menni - csak közösen. Talán ez a legnagyobb lecke, amit adott nekem az élet. Szeretnék hasznos játékos lenni és újra visszatérni a futballba.

További hírek

Megtekintés
Soroksáron a Haladás

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. 26. fordulójában vasárnap 16 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Soroksár SC vendége lesz.
0 0 0 2024.03.29. 10:20
Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink