Szombathelyi Haladás


Régi-új arcok


2020.01.04. 14:20
Pum András

Felmérésekkel, majd kétkapus játékkal kezdte meg a felkészülést a labdarúgó NB II. tavaszi idényére a Szombathelyi Haladás. A mieink első edzőmeccsüket Hévízen a Siófok ellen vívják.

Pénteken ingateszt és állapofelmérést várt a Haladás labdarúgóira, a munka érdemi része azonban a szombat délelőtti edzéssel kezdődött. Mátyus János, a vasiak újdonsült vezetőedzője a bemelegítést követően kétkapus játékot vezényelt az Illés Akadémia műfüves pályáján. A tréningről hiányzott a sérült Rózsa Dániel és Németh Márió, a beteg Szekér Ádám, valamint a pravoszláv karácsony miatt a kerethez jövő hét közepén csatlakozó Bosnjak Predrag.

Négy régi-új játékos viszont ott volt a pályán. A jobb oldali védő Schimmer Szabolcs legutóbb Sárváron futballozott, míg a szombathelyi nevelésű támadó középpályás Rácz Ferenc ősszel a Haladással edzett, de adminisztratív okok miatt nem lehetett leigazolni. És ott volt a korábban szintén zöld-fehérben, legutóbb a csődbe ment Ózdon szereplő védő, Czingráber Máté is. Rajtuk kívül a csapattal edzett a szezont Szombathelyen kezdő, később Hévízen futballozó védő, Kiss Balázs is. Előbbi kettővel megegyezett a Haladás, még Schimmer klubjával kell egyeztetni. Czingráber jelenleg csapat nélküli, ő próbajátékon szerepel Szombathelyen - csakúgy mint Kiss Balázs. Az ősszel kölcsönben zöld-fehérben futballozó Nyári Patrikot viszont visszarendelte a Mol Fehérvár. Yuriy Habovda, Gaál Bálint, Eszlátyi István és Novák Csanád pedig már korábban távozott Szombathelyről. 

- A játékosoknak nem volt sok idejük a pihenésre, már csak ezért sem eresztettek le, jó állapotban érkeztek vissza – mondta Mátyus János. – A felmérés azt mutatja, nincs különösebb gond az erőnléttel. Most 2x30 percet játszottunk, hétfőtől pedig már kemény edzéseket vezényelek a játékosoknak. Azt már láttam, hogy nagyon komoly utánpótlás-képzés folyik a városban, hiszen itt az Illés Akadémia, ahonnan nagyon tehetséges játékosok kerülnek ki – ezzel a mai edzésen is szembesültem. Olyan dolgokat láttam, amik nagyon biztatóak a jövőre nézve. Fizikálisan jó állapotban van a csapat, mentálisan viszont nagyon a padlón van – ám ezen az elkövetkező időszakban lehet változtatni.

- Néhány futballista szeretne elmenni, lesznek távozók és érkezők is – mondta Séllei Árpád, a Haladás ügyvezető igazgatója. – Minden csapatrészbe szeretnénk igazolni. De csak olyan futballistát szerződtetünk, aki jobb az itt lévőknél, aki hozzátesz a csapat játékához – csak azért nem igazolunk, hogy a keret létszámát növeljük. Mátyus Jánosnak, a többségi tulajdonos vezetőjének, Kóbor Lászlónak és nekem is vannak kapcsolataim – remélem jövő héten már új játékosok érkezéséről számolhatok be. Abban maradtunk, hogy január közepére szeretnénk kialakítani a végleges keretet. Nem utazunk edzőtáborba, végig itthon készülünk.

A szombathelyiek a rajtig hátralévő szűk egy hónapban több edzőmérkőzést is vívnak, egy már biztos: jövő szombaton 11 órakor Hévízen az NB II-es Siófokkal játszanak.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink