Szombathelyi Haladás


Supka Attiláék feljelentették a Haladást


2019.12.18. 15:14
haladas.hu

Csütörtökön a Haladás volt edzőpárosa valamennyi követelését megkapja.

A pályán és azon kívül is nehéz helyzetben van a Haladás labdarúgócsapata – persze a kettő szorosan összefügg. A zöld-fehérek az NB II. 18., kiesést jelentő helyén várják a tavaszi folytatást, míg komoly anyagi gondjaik régóta ismertek. A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága keddi ülésén 400 ezer forintra megbüntette a klubot, mert a korábban menesztett Supka Attila vezetőedzőnek és segítőjének, Híres Gábornak tartozik a Haladás. A két edző ugyanis az elmaradás miatt feljelentette volt csapatát - amennyiben a klub a határozat jogerőre emelkedésig nem fizeti ki az összeget, a szövetség tíz hónapra kizárja a Haladást az átigazolásból. A Supka–Híres páros a 13. forduló után a 18. helyen adta át a csapatot.

Séllei Árpádtól, a Haladás ügyvezetőjétől megtudtuk, a tárgyalás reggelén a klub a tartozás kétharmadát átutalta az edzőpárosnak, azért annyit, mert a végösszeg pontosításra szorult, egyikük fizetéséhez ugyanis letiltás érkezett. A Haladás ezen kívül vitatta azt, hogy Supka és Híres fizetésükön kívül jogosult lennének prémiumra is, hiszen nekik is köszönhető volt, hogy a csapat kiesőhelyen tanyázott. Ám az MLSZ fegyelmi bizottsága szerint a prémium is jár. A Haladás így teljesíti kötelezettségét, a fennmaradó részt - prémiumokkal együtt - csütörtökön elutalja - azaz Supkáék valamennyi követelésüket megkapják. Séllei Árpád még annyit fűzött az ügyhöz, hogy a jelek szerint Supkáék jobban teljesítenek a pályán kívül, mint tették a kispadon. 

További hírek

Megtekintés
Öt gólt vágott a Haladás II.

A Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában a Szombathelyi Haladás II. 5-2-re legyőzte a Rábapatyot.
0 0 0 2024.04.15. 14:10
Megtekintés
Vezetés után vereség a hajrában

A labdarúgó NB II. 28. fordulójában a Szombathelyi Haladás 2-1-re kikapott Szegeden.
0 0 0 2024.04.14. 22:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink