Szombathelyi Haladás


Távozott Yuriy Habovda


2019.12.10. 13:00
Pum András

Közös megegyezéssel távozott a Szombathely Haladás ukrán védője, Yuriy Habovda.

Az ukrán, de magyar útlevéllel is rendelkező jobb oldali védő, Yuriy Habovda 2018 júliusában igazolt Balmazújvárosból Szombathelyre. Michal Hippnél még nem számított stabil kezdőnek, ám korábbi balmazi edzője Horváth Ferenc érkeztével alapembere volt a Haladásnak. És nem kis szerepe volt abban, hogy noha a zöld-fehérek végül kiestek az NB I-ből, a tavaszi eredmények alapján a negyedik helyen végeztek. Habovda a Gyirmót ellen játszotta utolsó bajnokiját zöld-fehérben, ugyanis családi okok – édesapja halála miatt – kérte, hogy közös megegyezéssel bontsák fel 2020 június 20-ig szóló kontraktusát. Habovda a Haladásban összesen 30 NB I-es és 10 NB II-es meccsen játszott – az első osztályban egy gólt szerzett.

- Tudom, hogy néhányan nem kedveltek, de tudom azt is, hogy mások igen – mondta a 30 esztendős Habovda. – Egy biztos: valamennyi meccsen mindent megtettem, ugyanis számomra a futball nem csak hobbi és nem csak a pénzről szól: ez az életem, számomra egy szent dolog. Máig kiráz például a hideg, ha az FTC elleni 1-0-s, felejthetetlen győzelmünkre gondolok. Köszönöm fantasztikus szurkolótáborunk buzdítását és azt kérem, hogy bármi is történjen, mindig maradjanak, tartsanak ki a végsőkig a Hali mellett. Mindenki azt szeretné, hogy jóra forduljanak a dolgok és újra hírnevéhez méltóan szerepeljen a csapat. Mindenkinek, aki bármilyen formában a klubhoz kötődött, nagy köszönetet szeretnék mondani az elmúlt másfél évért, de édesapám halála miatt családom számára ez egy nehéz időszak – most haza kell mennem Ukrajnába. Viszlát Szombathely, Viszlát Haladás!Hajrá, Hali!

Habovda ezen kívül így köszönt el csapattársaitól: "Köszönetet mondok nektek sràcok az együtt eltöltött időért,sok sikert és egészséget kívánok mindannyiòtoknak és a családtagjaitoknak,mert ez a legfontosabb,elsősorban legyetek jò emberek,élvezzétek és becsüljétek az élet minden egyes napját! Bízom ès remènykedem abban,hogy a klubnál minden jòra fordul ès a Haladàs hamarosan újra visszanyeri régi dicsőségét!!!"

- Családi okok miatt, közös megegyezéssel váltunk el – mondta Séllei Árpád, a Haladás ügyvezető igazgatója. – Yura elmondta, édesapja halála miatt, ebben az állapotában nem tud segíteni a csapatot. Szerette a várost, a csapatot, mindig is drukkolni fog a Halinak – könnycsepek voltak a szemében, amikor elbúcsúztunk.

További hírek

Megtekintés
Szurkolói találkozó

A Szombathelyi Haladás január 28-án, azaz jövő pénteken tartja bajnoki rajt előtti szurkolói találkozóját.
0 0 0 2022.01.19. 23:00
Megtekintés
Pörgős meccsen értékes döntetlen

Első horvátországi felkészülési-mérkőzésén a Haladás 2-2-re végzett a szlovén első osztályú NK Aluminijjal.
0 0 0 2022.01.18. 17:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink