Szombathelyi Haladás


Gól nélkül nem megy


2019.12.08. 17:00
Pum András

A Merkantil Bank Liga 21. fordulójában vasárnap a Szombathelyi Haladás 1-0-ra kikapott a Gyirmóttól.

SZOMBATHELYI HALADÁS-GYIRMÓT FC GYŐR 0-1 (0-1).

Szombathely, 873 néző, játékvezető: Radványi

Haladás: Gyurján - Habovda, Jancsó, Németh Milán, Tóth D. - Holdampf, Kiss B., Szekér - Tóth-Gábor, Gaál, Medgyes

Gyirmót: Rusák - Villám, Széles, Hudák, Zeke - Vass P., Nagy P. - Heffler, Májer, Vogyicska - Szarka. 

A mérkőzés előtt a Mikulás látogatott el a Haladás Stadionba, a csapatokkal jött ki, majd szaloncukrot osztogatott a gyerekeknek. Változatos játékkal teltek az első percek, az első komoly helyzet a vendégek előtt adódott, a tizedik percbe Heffler bal oldali beadását Vogyicska nyolc méterről a kapu fölé fejelte. A Haladás is vezetett néhány formás támadást, a másik kapu előtt Szarka közeli fejese ment el kevéssel a léc felett. A nagy hidegben csipkedték magukat a csapatok, az iramra nem lehetett panasz, ám mindkét gárda sok hibával futballozott. Valamivel a vendégek birtokolták többet a labdát, a hazaiak ebben a periódusban inkább kontrákkal kísérleteztek. A 38. percben Heffler lőtte nagy erővel balról középre a labdát, amely a kaputól hét méterre álló Szarkát fejen találta, a labda a léc alá vágódott (0-1). A félidő utolsó momentumaként Németh Milán 25 méteres lövése suhant el kevéssel a jobb sarok mellett.

Szünet után áttevődött a játék a gyirmótiak térfelére. A hazaiak mentek előre becsülettel, tervszerűség is volt a játékukban, de a kapu előtt elfogyott a tudományuk. Desits Szilárd cserékkel próbálkozott változtatni csapatát, egymás után küldte be a támadószekcióba a játékosokat. Ám a gyirmótiak nem tették meg azt a szívességet, hogy beálltak védekezni, próbálták a Haladás kapuja előtt tartani a labdát. A vasiak mindent megpróbáltak, de igazán nagy helyzetet csak a lefújás előtt sikerült kidolgozniuk, ám Szalay jobbról, 14 méterről a jobb sarok mellé lőtt.

A Haladás nem futballozott rosszabbul ellenfelénél, de kevés nagy helyzetet dolgozott ki, így pont nélkül maradt,

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink