Szombathelyi Haladás


Vereség Tiszakécskén


2019.11.27. 16:00
haladas.hu

A Merkantil Bank Liga 11. fordulójában szerdán a Szombathelyi Haladás 2-0-ra kikapott Tiszakécskén.

Duna Aszfalt Tiszakécske-Szombathelyi Haladás 2-0 (1-0). – Tiszakécske, 300 néző, NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Berényi.
Tiszakécske: Varga Á. – Erdélyi, KARDOS, PREKLET, FABIO – Oláh, Tölgyesi (Szuhodovszki, 38.) – GRÉCZI (Batizi-Pócsi, 60.), PUSKÁS, Ludánszki. Megbízott edző: Virágh Ferenc.
Haladás: GYURJÁN – Habovda (Jancsó, 56.), JAGODICS, NÉMETH MILÁN, Bosnjak – HOLDAMPF Kiss B., Szekér (Tóth-Gábor, 56.) – Medgyes, Novák, Eszlátyi (Gaál, 46.). Megbízott edző: Desits Szilárd.
A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, a negyedik percben Gréczi vezette balról befelé a labdát, majd középről, 17 méterről a jobb sarokba lőtt (1-0). A korai gólt követően a szombathelyiek ragadták magukhoz a kezdeményezést, a tiszakécskeiek visszahúzódtak és kontrákkal kísérleteztek. A 18. percben viszont a hazaiak növelhették volna előnyüket. Előbb Gréczi jobb felső sarok felé tartó lövését tolta bravúrral szögletre Gyurján, majd a szöglet után Kardos fejesét is hárította a szombathelyi kapus. Négy perc múlva Eszlátyi-Novák kombináció végén utóbbit a hazai kapus elütötte – a bíró továbbot intett. Csakúgy mint a 35. percben, amikor egy bal oldali beívelésnél Novákot az egyik védő két kézzel földre vitte a tizenhatoson belül - ám Berényi ezúttal sem látott büntetőt.

A második félidőt – az elsőhöz hasonlóan – is góllal kezdték a hazaiak. A 47. percben egy bal oldali beívelést Kardos két méterről a léc alá vágott (2-0). A szombathelyiek nem adták fel, mentek előre becsülettel, többet birtokolták ellenfelüknél a labdát, de a kapura kevés veszélyt sem jelentettek. A hazaiak biztos előnyük tudatában védekezésre rendezkedtek be, a megszerzett labdákkal pedig villámgyors, veszélyes kontrákat vezettek. A félidő derekán Holdampf került nagy helyzetbe, de öt méterről leadott lövését Varga lábbal, bravúrral hárította. A Haladás birtokolta többet a labdát. A 77. percben Jagodics jobb oldali beadását Tóth-Gábor nyolc méterről, ziccerből fölé lőtte, majd az utolsó percekben két kontra után még Gyurján védett két nagyot. Összességében a kiesési rangadón a félidők elején szerzett gólok meghatározták a mérkőzés alakulását. Gólszerzők: Gréczi (4.), Kardos (47.).

Desits Szilárd: – Mindkét félidőt rosszul kezdtük, ez sokmindent elárul. Utána hiába játszottunk mezőnyfölényben és dolgoztunk ki helyzeteket, gólt nem tudtunk szerezni. Ezzel a vereséggel még nehezebb helyzetbe kerültünk.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink