Szombathelyi Haladás


Kimaradtak a ziccerek


2019.11.17. 17:00
haladas.hu

A női NB I-es labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában a helyzetek sokaságát elpuskázó Haladás-Viktória FC két góllal kikapott az addig nyeretlen Szegedtől.

St. Mihály Szeged-Fitsport–Haladás Viktória FC 3-1 (1-0). – Makó, 80 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Bálint.
Szeged: Skoric – Sweatman, Savanya, SZIL, Papp. (Török, 77.) – KOPRENA, Bartalis, Lipták, Herczeg – Vigh, Micic. Edző: Hódi Mihály.
Haladás-Viktória: Bíró – Balogh, Fördős, Horti, Kiss Zs. (Sitku, 80.) – Tóth A. (Kovács V., 75.), Rácz – SZAKONYI Tálosi, Öreg – Siklér (MANHART, 53.). Megbízott edző: Catalin Azoitei.
Jól, nagy lendülettel kezdték a mérkőzést a szombathelyiek. A második percben Szakonyi szerezhetett volna gólt de kisodródva, jobbról a kapu mellé lőtt. A 10. percben Szakonyi ment el a baloldalon, jól adott középre de Siklér kapu mellé lőtte a ziccert. Öt perc múlva megszerezte a vezetést a Szeged. Egy véleményes lesállást követően egy jobboldali beadás után Szil ütközött Bíróval, majd a labda a kapuban kötött ki (1-0). Az első félidőben végig a Haladás-Viktória focizott csak éppen a gól hiányzott a játékából.

A második félidő elején előbb egy szabadrúgásból növelte előnyét a hazai együttes, majd egy védelmi hiba után a Koprena megelőzte a védőket és Bíró felett a hálóba emelt (3-0). Tovább támadott a vasi csapat, nem adta fel, de az utolsó momentumok nem sikerültek. Előbb Szakonyi, majd Öreg is már csak a kapussal állt csak szemben, de mindkétszer Skoricba lőttek. A mérkőzés végén sikerült a szépítés. A vendégek hosszasan, szépen járatták a labdát, legalább 17-18 átadás után Szakonyi jobbról visszapasszolta a labdát az érkező Fördősnek, aki gyönyörű gólt csavart 15 méterről a hálóba (3-1).
A szombathelyiek az egész mérkőzésen meddő mezőny fölényben játszottak – a nagyobbnál nagyobb gólhelyzeteket is kihagyták, így pont nélkül maradtak. Gólszerzők: Koprena 2 (49., 52.), Szil (12.), illetve Fördős (92.).

Catalin Azoitei: – Hiába játszottunk jobban ellenfelünknél, hiába dolgoztunk ki számtalan ziccert, mégis kikaptunk. A helyzetkihasználást az elkövetkező időszakban rengeteget kell gyakorolnunk.

További hírek

Megtekintés
Vezetődedzőnk értékelése

Aleksandar Jovic szerint a Mosonmagyaróvár ellen nem az "igazi" Haladást láthattuk. Vezetőedzőnk ugyanakkor nem tudja elmarasztalni a játékosokat.
1 0 0 2024.04.23. 10:00
Megtekintés
Idegenbeli győzelem

A Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában a Szombathelyi Haladás II. 2-1-re nyert Söptén.
0 0 0 2024.04.22. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink