Szombathelyi Haladás


Vereség Budafokon


2019.11.10. 16:55
haladas.hu

A Merkantil Bank Liga 17. fordulójában 1-0-ra kikapott a Budafok vendégeként.

Budafoki MTE–Szombathelyi Haladás 1-0 (1-0). - Budapest, BMTE sporttelep, 200 néző, vezette: Horváth T. 
 

Budafok: Póser – Opavszky, Króner, Romi, Gohér – Micsinai, Oláh B. – Horváth R., Soltész, Szabó M. - Kovács D. Edző: Csizmadia Csaba.
Haladás: Gyurján – Habovda, Jagodics, Németh Milán, Jancsó, Bosnjak – Kiss B., Holdampf – Tóth-Gábor, Novák, Medgyes. Megbízott edző: Desits Szilárd.

Desits Szilárd, a Szombathelyi Haladás megbízott edzője két helyen változtatott a Vác elleni győztes csapaton. Nyári Patrik és Gaál Bálint helyett Jancsó András és Tóth-Gábor Kristóf került a kezdőtizenegybe. Körülbelül 40 Haladás-drukker utazott el a meccsre.

2. perc: Opavszky 18 méteres, jobbról leadott lövése a védőkről a bal szélen álló Szabó Mátéhoz pattntt, aki öt méterről a hosszú, bal sarokba helyezett (1-0)

A gólt követően egy ideig kiegyenlített játék folyt a nehéz, mély talajú pályán. A félidő derekán Desits Szilárd átszervezte csapatát, Jancsó András feljebb húzdódott, a Haladás átállt a 4-3-3-as formációra. Ettől kezdve a szombathelyiek domináltak, a budafokiak térfelére tevődött át a játék. A vasiak két Novák Csanád-fejessel veszélyeztettek, de mindkettő elkerülte a kaput. Hatalmas mezőnyfölényen futballoztak a vendégek, a hazaiak kontrákra rendezkedtek be. A budafokiak főleg két gyors csatárukat keresték labdáikkal.  A 42. percben egy hosszan előrevágott labdánál elcsúszott a hazaiak középhátvédje, Króner elcsúszott, Novák azonban hosszan vette át a labdát és odalett a lehetőség. Pörgős, jó iramú első félidőt produkáltak a csapatok, ám komoly helyzet egyik oldalon sem alakult ki.

Szünet után az 56. percben  Horváth jobb oldali beadását Szabó nyolc méterről lőtte kapura, de Gyurján bravúrral védett. Az első félideihez képest kissé ellaposodott a találkozó, a szombathelyiek próbálkoztak becsülettel, de kapura vajmi kevés veszélyt jelentettek. Küzdöttek, akartak a vasiak, többet is birtokolták a labdát ellenfelüknél, de hiányzott az igazi átürőerő támadásaikból. Desits Szilárd mindent megpróbált, egymásután cserélte be támadóit, előbb Gaál Bálint, majd Szekér Ádám, a hajrában pedig Szalay Szabolcs is beállt – mindhiába, egyikük sem tudott helyzetbe kerülni vagy gólt szerezni. Az utolsó percekben mindent egy lapra feltéve mentek előre a szombathelyiek az egyre nehezebbé, mélyebbé váló talajon, de a budafokiak szervezetten védekeztek, nem engedték helyzetbe kerülni a vasi zöld-fehéreket. 

Összességében küzdelmes, változatos mérkőzést vívtak a csapatok. A Haladás a találkozó döntő részében mezőnyfölényben futballozott, ám kapura kevés veszélyt jelentett. A válogatott mérkőzések miatt két és fél hét szünet következik a bajnokságban, a szombathelyiek legközelebb november 27-én Tiszakécskén lépnek pályára. 

További eredmények: Békéscsaba–Soroksár 1-0, Vác–Gyirmót 0-0, Nyíregyháza–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 3-0, Kazincbarcika–Csákvár 3-1, Ajka–Dorog 0-0, MTK–Siófok 3-0, Vasas–Szolnok 0-0, Tiszakécske–Budaörs 0-5. 
A Balmazújváros kizárása miatt az ETO FC Győr szabadnapos volt.

További hírek

Megtekintés
Fotókon a Gyirmót elleni bajnoki

Képeken a vasárnap esti Merkantil Bank Liga-mérkőzés.
0 28 0 2019.12.08. 21:00
Megtekintés
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Így látta a mérkőzést Desits Szilárd

A Szombathelyi Haladás megbízott edzője értékelte a Gyirmót FC Győr (0-1) elleni bajnokit.
1 0 0 2019.12.08. 20:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink