Szombathelyi Haladás


Beindult a Szekér


2019.11.07. 13:30
PA

Az Illés Akadémián nevelkedett Szekér Ádám szerezte csapatunk vezető gólját a Vác FC (3-0) ellen. Gaál Bálint is mesélt honlapunknak a kihagyott tizenegyesről.

A 18 esztendős, az Illés Akadémián pallérozódott Szekér Ádám a Vác FC elleni bajnokin a szünetben, Nyári Patrik helyére állt be. S a 76. percben megszerezte csapata számára a vezető gólt. Mint azt a meccs után sajtótájékoztatón  42 éves megbízott edző, Desits Szilárd hangsúlyozta: Szekér elsőszámú feladata nem a gólszerzés volt, extra volt tőle a gól. Desits egyébként tisztában van Szekér képességeivel, négy évig az Illés Akadémián volt játékosa.

-A mester azt kérte tőlem, hogy stabilizáljam a középpályát, keményen futballozzak és persze az volt a kérése a csapat felé, hogy nyerjünk - mondta -Szekér Ádám. - Kellett egy kis idő, mire felvettem a ritmust, de menet közben szerintem javult a teljesítményem. A gólom? Tóth-Gábor Kristóf ment el a jobb szélen, beadta - gondolkodtam, hogy ellőjjem egyből vagy átvegyem. Végül utóbbi mellett döntöttem, aztán ellőttem. Nem döntöttem elelőre, hová megy, a kaput akartam eltalálni. Borzasztóan örültem, amikor a jobb sarokban kötött ki a labda. Tisztában vagyok, hogy az első gólom kötelezettséggel is jár és vendégül kell látnom valamire a csapatot - de ez örömteli kötelesség lesz. Egyébként a 3-0 ellenére nem volt ez könnyű találkozó,  nehéz meccset játszottunk.

- Nagyon fontos volt számunkra ez a győzelem, hiszen gödörben voltunk, talán ez segít abban,hogy meginduljunk felfelé - zárta szavait Szekér.

                                               Szekér Ádám második NB II-es meccsén első gólját lőtte

 

Gaál Bálint a a Vác ellen az első félidő utolsó percében tizenegyest hibázott. A második játékrészelején majdnem javított, szabadrúgása a jobb kapufáról vágódott ki.

- A 10. fordulóban, az Ajka ellen is így futottam neki a labdának a tizenegyes előtt, akkor sikerült értékesítenem a tizenegyest, sajnos a vizes talajon most kicsit megcsúszott a lábam - mondta Gaál Bálint. - Nagyot hibáztam, de ez végül nem befolyásolta a mérkőzést, szerencsére a csapat nyert. Ez volt Desits Szilárd első NB II-es győzelme, örülünk, hogy győztünk, bízunk a hasonlóan jó folytatásban.

További hírek

Megtekintés
Soroksáron a Haladás

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. 26. fordulójában vasárnap 16 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Soroksár SC vendége lesz.
0 0 0 2024.03.29. 10:20
Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink