Szombathelyi Haladás


Idegenbeli bravúr


2019.10.20. 22:30
PA

A női labdarúgó NB I. 7. fordulójában a Haladás-Viktória bravúros győzelmet aratott a forduló előtt még éllovas MTK otthonában.

MTK Hungária FC–Haladás-Viktória FC 1-2 (1-1). – Budapest, BKV Előre Stadion, 100 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Bálint.
MTK: Szőcs – Pápai, Turányi, NÉMETH L., Demeter – Csányi, Papp D., Farádi-Szabó (Nagy Á., 69.), Palkovics (Csolti, 61.) – Magyarics, Milunovic. Edző: Cseh András.

Haladás-Viktória FC: Bíró – Balogh, Fördős, Horti, Kiss Zs.– Manhart (Kovács V., 69.), Tóth A. – Szakonyi, Rácz, Öreg – Siklér. Edző: Simon Attila.

A kezdősípszót követően a listavezető MTK nagy nyomás alá helyezte a szombathelyi csapatot, egyre-másra vezette támadásait a kék-fehér együttes. Erőfeszítéseit a 9. percben siker koronázta. Egy indításra Németh Loretta csapott le, majd 13 méterről a bal sarokba lőtt (1-0). Ám a szombathelyiek nem roppantak össze a korai találattól, átvették az irányítást és rövidesen egyenlítettek. A 16. percben egy mintaszerű támadás végén Öreg lépett ki a bal oldalon, majd 16 méterről jobbal a jobb sarokba lőtt (1-1). Ezt követően mezőnyben folyt a játék, a hazaiak megpróbálták megbontani a vendégek védekezését – sikertelenül, nagy helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. A szombathelyiek masszívan, fegyelmezetten őrizték kapujukat és a félidő lefújás előtt ziccerben hibáztak.

Szünet után is a mezőnyben gyűrték egymást a felek, a vasiak mélyebben védekeztek, mint az első félidőben. Az utolsó negyedórában aztán a vendégek fölénybe kerültek, először Rácz hagyott ki nagy helyzetet, majd a másik oldalon Milunovic szerezhetett volna gólt. Aztán a 88. percben eldöntötte a három pont sorsát a Viktória. Szakonyi cselezett ki hazai futballistát, középre adott, Siklér pedig három lövőcsel után 11 méterről ballal a jobb sarokba bombázott (1-2). A hátralévő rövid időben az MTK már nem tudott újítani, a Haladás-Viktória magabiztosan őrizte előnyét.

Noha az MTK többet birtokolta a labdát, a vendégcsapat végig kontrollálta a mérkőzést és kapura is jóval veszélyesebb volt. A Haladás-Viktória megérdemelt győzelmet aratott. A vendéggárda valamennyi játékosa jó teljesítményt nyújtott. Gólszerzők: Németh L. (9.), illetve Öreg (16.), Siklér (88.).

Simon Attila: – Végtelenül boldog vagyok – valamennyi játékosom százszázalékos teljesítményt nyújtott. Végig tudatosan, koncentráltan futballoztunk. Ahhoz, hogy az MTK-t valaki saját pályáján megverjen fizikálisan is mentálisan is a topon kell lennie. Ez ma maximálisan teljesült.


 

További eredmények: FTC–St. Mihály 9-1, Astra–Győr 1-0. A Kelen–DVTK meccset kedden rendezik.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink