Szombathelyi Haladás


Vezetés után vereség


2019.10.20. 19:00
PA

A labdarúgó NB II. 13. fordulójában a Szombathelyi Haladás gólnélküli félidőt követően 3-2-re kikapott a Vasastól. A hazai csapat két véleményes büntetőt is kapott.

Vasas FC–Szombathelyi Haladás 3-2 (0-0). – Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 2000 néző, NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Zierkelbach.
Vasas FC: Bősz – SZIVACSKI, Tóth B., LAKATOS, Terbe – Hajdú (Birtalan, 64.), Szatmári(Torghelle, 79.), KOVÁCS, HINORA – Szedlár, Király. (Balajti, 55.). Edző: Szanyó Károly.
Haladás: Rózsa (GYURJÁN, 38.) – Habovda, Jagodics, JANCSÓ, Németh Milán – Nyári (KISS B., 25.), Holdampf, Szalay, NÉMETH MÁRIÓ (Novák, 76.) – Gaál, Eszlátyi. Edző: Supka Attila.
Gólszerzők: Németh Márió (47.), Birtalan (71.), Lakatos (83.), Torghelle (88.), Novák (91.).
Sárga lap: Jagodics (60.), Lakatos (65.), Tóth B. (67.), Eszlátyi (74.).

Szép stadionban, remek hangulatban kezdődött a mérkőzés, nem csak a hazai, hanem a mintegy 150 tagú vendégtábor is alaposan kitett magáért. Nagy iramban kezdtek a csapatok, habár a Haladás idegenben futballozott, bátran ment előre, láthatóan nem az egy pontért érkezett a fővárosba. Valamivel az angyalföldiek birtokolták többet a labdát, de csak meddő mezőnyfölényben játszott Szanyó Károly együttese. A 9. percben Gaál 23 méteres lövését védte Bősz. A kapuk sokáig egyik oldalon sem forogtak veszélyben, aztán a 28. percben Hinora 24 méteres, jobb sarokra tartó lövését bravúrral tolta szögletre Rózsa. A folytatásban kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán. A 38. percben egy ütközést követően az egyik Vasas-játékos rálépett Rózsa jobb térdére – a Haladás kapusát le kellett cserélni, Gyurján érkezett a helyére. A félidő utolsó percében Gaál verekedte be magát a jobb oldalon az ötösig, ám Tóth az utolsó pillanatban becsúszva szerelte.

Szünet után hamar vezetést szerzett a Haladás. A 47. percben Németh Márió pörgette fel a labdát, majd 18 méterről óriási gólt lőtt a bal felső sarokba (0-1). A vezetéstől új erőre kapott a Haladás, egy időre átvette az irányítást. Majd a 60. percben Szatmári lövése – a játékvezető szerint – a tizenhatoson belül álló Jagodics kezéről vágódott szögletre – tizenegyes! Balajti jobb sarokra tartó büntetőjét Gyurján bravúrral hárította. A folytatásban a hazaiak kezdeményeztek többet, a vasiak a védekezésre fektették a hangsúlyt. A 67. percben Birtalan 22 méterről leadott, jobb sarokra tartó lövését hárította Gyurján. A 71. percben már nem hibázott a cserecsatár. Egy jobb oldali beadást a berobbanó Birtalan hat méterről a léc alá fejelt (1-1). A hajrában mindkét csapat nagy rohamokat indított a győztes találatért, lüktetett a meccs. A 83. percben Szivacski jobb oldali szögletét Lakatos nyolc méterről fejelte a jobb sarokba (2-1). Hat perc múlva Hinora 19 méteres szabadrúgás után egy Haladás-védőnél ismét kezezést látott a bíró, a büntetőt Torghelle a bal felső sarokba vágta (3-1). Majd a 91. percben Novák 17 méterről a bal sarokbat lőtt, beállítva ezzel a 3-2-es végeredményt.

A Vasas veszélyesebben futballozott, a Haladás sokat hibázott, így pont nélkül maradt. Ugyanakkor ne felejtsük el, a játékvezető két erősen véleményes büntetőt ítélt a Vasas javára.


További eredmények: Soroksár–Csákvár 0-1, Dorog–Budaörs 3-0, Kazincbarcika–Gyimót 1-2, Ajka–Szeged  1-0, Békéscsaba–Szolnok 1-1, Tiszakécske–Siófok 2-1, Győr–Vác 0-0.
Az MTK–Budafok mérkőzés lapzártánk után ért véget. A Nyíregyháza szabadnapos volt. 

További hírek

Megtekintés
Egységben az erő

Séllei Árpád, Mátyus János, Felipe Matos, Verpecz István, Tóth Dávid, Devecseri Szilárd és Farkas Balázs nyilatkozata a péntek délelőtti sajtótájékoztatón.
0 0 0 2020.06.05. 14:00
Megtekintés
Mátyus János marad a Haladás vezetőedzője

Négy lejáró szerződésű játékosával, Mátyus János vezetőedzővel és segítőjével, Felipe Matos-szal is szerződést hosszabbított az NB II. 17. helyén végzett Szombathelyi Haladás.
0 0 0 2020.06.05. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink