Szombathelyi Haladás


Kiss Bence az U21-es válogatottban


2019.10.03. 10:20
PA

A magyar U21-es válogatott szövetségi edzője, Gera Zoltán kijelölte a Horvátország és Szlovénia elleni felkészülési mérkőzésekre készülő válogatott keretét, melyben helyet kapott Kiss Bence is.

Válogatottunk ebben a hónapban két újabb felkészülési mérkőzés előtt áll, október 11-én 20.00 órakor Zalaegerszegen fogadja a horvátokat, négy nappal később pedig Celjében lép pályára a szlovénok ellen lép pályára.

Gera Zoltán a két szeptemberi mérkőzés tapasztalatai alapján több új játékost is meghívott a keretbe, amelyben ezúttal hét külföldön légióskodó futballista készül majd. Válogatott kerettag a diósgyőri Korbély Kristóf, aki korábban még nem szerepelt korosztályos nemzeti csapatban, meghívót kapott a szlovák másodosztályban futballozó Varjas Zoltán, és hazautazik az összetartásra Portugáliából Csoboth Kevin is. Lehetőséget kap a bizonyításra Csoboth korábbi U19-es válogatottbeli csapattársa, Majnovics Martin is, aki az osztrák Mattersburgban szerepel, így összesen nyolcan képviselik a 2000-es születésű korosztályt, ugyanannyian, mint az 1998-ast, míg 1999-es születésű labdarúgóból heten vannak a keretben. A keret tagja a Szombathelyi Haladás középpályása, Kiss Bence is.

Levontuk a tanulságokat az előző meccsekből, ezután már a következő mérkőzésekre kell koncentrálnunk. Ismét két nagyon erős riválissal mérkőzünk meg, ezért fontos, hogy előrelépjünk a játék minden elemében, különösen a norvégok elleni találkozóhoz képest. Ahogy azt a közös munka elején is említettem, egy hosszú listát állítottunk össze a válogatottban szóba jöhető játékosokról, szeretnénk minél többet megismerni közülük, hogy kialakíthassuk az optimális keretet. Ennek megfelelően ezúttal is érkeznek új játékosok az összetartásra, akik az előttünk álló másfél hétben megkapják a lehetőséget a bizonyításra  mondta az mlsz.hu-nak Gera Zoltán.

Az U21-es válogatott októberi programja:

Október 11, 20.00
Magyarország-Horvátország, ZTE Aréna

Október 15., 18.00
Szlovénia-Magyarország, Celje

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Demjén Patrik (ZTE FC)
Varga Ádám Gábor (Soroksár)
Varga Ádám (Tiszakécske)

Védők: 

Bolla Bendegúz (ZTE FC)
Kovács Krisztián (Győri ETO)
Varjas Zoltán (Komárno)
Nagy Zsombor (MTK Budapest)
Szalai Attila (Apollón)
Tóth Bence (Vasas)
Majnovics Martin (Mattersburg)

Középpályások: 

Banó-Szabó Bence (Budapest Honvéd)
Szabó Bence (DVTK)
Kiss Bence (Haladás)
Hinora Kristóf (Vasas)
Tajti Mátyás (Zagleibe Lubin)
Schäfer András (Chievo)
Csonka András (Ferencváros/Soroksár)

Támadók:

Csoboth Kevin (Benfica)
Korbély Kristóf (DVTK)
Kovácsréti Márk (Kisvárda)
Szánthó Regő  (Győri ETO)
Bíró Bence (Guimares)
Májer Milán (Gyirmót)

További hírek

Megtekintés
Soroksáron a Haladás

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. 26. fordulójában vasárnap 16 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Soroksár SC vendége lesz.
0 0 0 2024.03.29. 10:20
Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink