Szombathelyi Haladás


Eső és góleső a Haladás Stadionban


2019.10.02. 22:00
haladas.hu

Az U17-es labdarúgó-Európa-bajnoki selejtező minikör első fordulójában a magyar válogatott 7-0-ra kiütötte Bulgáriát.

Bulgária–Magyarország 0-7 (0-4). – Szombathely, Haladás Stadion, 100 néző, női U17-es Európa-bajnoki selejtező labdarúgó-mérkőzés, 1. forduló, vezette: Zanganeh (norvég).
Magyarország: Borók – Vígh (Sziber Zs., 81.), Sain, Németh, Vida – Lovász (Csizmadia, 65.), Savanya (Antalicz, 65.), Mészáros, Bokor (Juhász, 81.), Siber G. (Sali, 65.) – Pápai. Szövetségi edző: Schumi Dorottya.

A kezdés előtt óriási felhőszakadás zúdult a pályára, így a himnuszokat bőrig ázva hallgatták a csapatok. Aztán az eső elállt, a meccset pedig a magyarok kezdték jobban. Beszorították ellenfelüket és hamar vezetést is szereztek. Az 5. percben Pápai vezette jobbról keresztbe a labdát, majd 18 méterről a bal sarokba lőtt (0-1). A folytatásban a bolgárok is aktívabbá váltak, de mivel a magyarok már rendre saját térfelükön letámadták őket, nehezen építették fel támadásaikat. A magyarok többet birtokolták a labdát, kézben tartották a mérkőzést, a játék a bolgárok térfelén folyt.
A 23. percben ritkán látható góllal növelte előnyét a magyar csapat. A bolgárok kapusa, Karakelova kirúgásból a kaputól vele szemben, nyolc méterre álló hátvédhez gurított, aki visszapasszolta a labdát, a kapus a berobbanó Pápaiba lőtte, a támadó két méterről az üres kapuba helyezett (0-2). Öt perc múlva Mészáros szép egyéni akció végén 12 méterről lőtt laposan a hálóba (0-3). A 32. percben Pápai szlalomozott a védők között, majd 13 méterről a bal sarokba talált – 4-0 és mesterhármas. Egykapuzott, helyzeteket dolgozott ki, felső kapufát lőtt a magyar csapat, a bolgár válogatott csak védekezett. Szünet után az 57. percben Mészáros lépett ki a jobb oldalon, majd 11 méterről a jobb sarokba gurított (5-0).

                                                      Pápai Emőke öt gólt szerzett

A félidő derekán ismét felhőszakadást kaptak a játékosok a nyakukba, ám ez egyáltalán nem zavarta a magyarokat, továbbra is Schumi Dorottya együttese dominált. A 75. percben a Sali buktatásáért megítélt büntetőt Pápai értékesítette (6-0). A 93. percben aztán Pápai egy jobb oldali beadást fejelt a léc alá, megszerezve ezzel saját maga ötödik, csapata hetedik gólját. Gólszerzők: Pápai 5 (5., 23., 32, 75. – 11-esből, 93.), Mészáros 2 (28., 57.).

- Nagyon jó volt, hogy minőségi pályán játszhattunk. Mióta együtt van ez az együttes, most ment a legjobban a csapatnak. Végig fegyelmezetten futballoztunk, uraltuk a játékot. Higgadtan járattuk a labdát. Jót tett a lányoknak, hogy önbizalommal léptek pályára. Lélektanilag sokat számít ez a siker. Több mint két napunk maradt készülni a következő találkozóra. A kazah és a lengyel csapat játékát is ki fogjuk elemezni. Szerencsére nem sérült meg senki, várjuk a szombati mérkőzést – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Schumi Dorottya.

A Lengyelország-Kazahsztán mérkőzés a nagy eső miatt elmaradt.

A magyar válogatott a második fordulóban szombaton 12 órakor (M4 Sport) Kazahsztán ellen játszik a Haladás Stadionban.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink