Szombathelyi Haladás


Női U17-es Európa-bajnoki selejtező minikör a stadionban


2019.10.02. 12:10
PA

A Haladás Stadionban a Magyarország–Bulgária mérkőzéssel kezdődik a női U17-es labdarúgó Európa-bajnoki minikör.

A vasi megyeszékhely – a Haladás Stadion és a Király Sportlétesítmény –  ad otthont a női U17-es labdarúgó Európa-bajnoki selejtező minikörnek. A Schumi Dorottya szövetségi edző vezette magyar válogatott a D csoportban, Bulgáriával, Lengyelországgal és Kazahsztánnal játszik körmérkőzéses rendszerben az elitkörbe jutást jelentő első két helyért. Schumi Dorottya szövetségi edző húsz tagú keretet jelölt ki, melynek tagja volt a Haladás-Viktória FC támadója, Németh Mirtill is. Ám a tehetséges futballista – egyébként a Haladásban futballozó Németh Márió unokahúga – lebetegedett, így nem szerepelhet a tornán. A magyarok kedden érkeztek megyénkbe és foglalták el bükfürdői szálláshelyüket. Szerdán 14 órakor a Haladás Stadionban Bulgária ellen kezdik a csoportkört.

– Célunk a továbbjutás, de tudjuk, nem lesz könnyű dolgunk. – mondta Schumi Dorottya. – A papírformát tekintve a lengyel válogatott a legerősebb, a kazah a leggyengébb, mi a bolgárokkal lehetünk harcban a második helyért. Persze ez semmit nem jelent, minden a pályán dől el. Utánpótlásszinten nehéz felvételeket szerezni az ellenfelekről,  a bolgárokról egy meccset találtunk, az északírek ellen kontrákra építették játékukat. Meglátjuk, most mit találnak ki. A legfontosabb, hogy saját játékunkat játsszuk és az erre a korosztályra jellemző hullámzó teljesítményt elkerüljük. Vannak hiányzóink, de ezzel nem foglalkozunk – győzni akarunk a bolgárok ellen. 

A program. Szerda, Haladás Stadion, 14.00: Bulgária–Magyarország, 17.15: Lengyelország–Kazahsztán. Szombat, Haladás Stadion, 12.00: Magyarország–Kazahsztán, 15.15: Lengyelország–Bulgária. Kedd, 12.30, Haladás Stadion: Magyarország–Lengyelország, Király Sportlétesítmény: Kazahsztán–Bulgária. 

A találkozókra ingyenes a belépés. A Haladás Stadionban a Rohonci út felőli lelátókon foglalhatnak helyet a szurkolók.  A magyar válogatott mérkőzéseit az M4 Sport élőben közvetíti.

További hírek

Megtekintés
Képernyőn a Vasas elleni bajnokink

Vasárnap helyett hétfőn este nyolc órakor lépünk pályára az Illovszky Stadionban.
0 0 0 2024.04.25. 13:00
Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink