Szombathelyi Haladás


Simán nyertek a lányok


2019.09.12. 00:00
PA

A női labdarúgó NB I. 2. fordulójában a Haladás-Viktória FC már az első félidőben lerendezte az Astra-ALEF elleni meccsét. A vasiak biztosan győztek.

Astra-ALEF HFC–Haladás-Viktória FC 0-3 (0-3). – Üllő, 100 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, 2. forduló, vezette: Somogyi.
Astra: Farkas K. – Rozmis, Fábián, Gelb, Krascsenics – Sipos, Vidács, Vidovenyecz, Véninger – Erdész, Dikanová. Edző: Nahóczky Attila.
Haladás-Viktória FC BÍRÓ – BALOGH, Fördős, Horti, Kiss Zs. – Tálosi (Kovács V., 82.) – Öreg (Harsányi, 75.), Manhart (Szakonyi, 60.), Tóth II. A., RÁCZ – SIKLÉR. Edző: Simon Attila.

A szombathelyiek nagy lendülettel kezdték a mérkőzést, agresszívan letámadták ellenfelüket, az Astra nem is tudott mit kezdeni ezzel a stílusú játékkal. A vasiak rengeteg labdát szereztek, melyekből szép támadásokat vezetve sok helyzetet alakítottak ki. Az első helyzet mégis a hazaiak előtt adódott, de a korábban a Viktóriában is futballozó Sipos lövésé Bíró bravúrral védte. A 17. percben Siklér beforgatta ellenfelét a bal oldalon, majd 14 méterről a rövid, jobb sarokba lőtt (0-1). A vendégek fokozták a tempót, a 28. percben Manhart jobb oldali beadásába az egyik hazai védő kézzel ütött bele a tizenhatoson belül – tizenegyes. A büntetőt Rácz a jobb sarokba helyezte (0-2). Támadásban maradtak a szombathelyiek, a 41. percben Bíró kirúgását Siklér lefejelte a beinduló Öregnek, a támadó nyolc méterről a bal sarokba lőtt (0-3). Szünet után biztos előnye tudatában visszaállt a Viktória, szépen járatták a labdát a szombathelyiek és szép akciókat is vezettek, Az Astra hiába próbált kozmetikázni az eredményen, nem tudott komoly helyzetet kialakítani. Összességében a Haladás-Viktória magabiztosan győzte le az Astrát. Gólszerzők: Siklér (17.), Rácz (11-esből, 28.), Öreg (41.).

Simon Attila: – Örülök, hogy a Szeged elleni döntetlent után nem estünk letargiába és biztosan nyertünk. Mióta a csapat edzője vagyok, ez volt a legsimább Astra elleni idegenbeli meccsünk.

További eredmények: Kelen SC–MTK Hungária 0-8, Ferencvárosi TC–ETO FC Győr 2-0. A St. Mihály-Szeged–Diósgyőri VTK mérkőzést október 17-re halasztották.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink