Szombathelyi Haladás


Csehországi tornát nyert az U12-es csapat


2019.09.06. 12:00
haladas.hu

Huszonegy csapat közül az első helyen végzett a csehországi U12-es nemzetközi labdarúgó-tornán az Illés Akadémia-Haladás együttese.

Az MFTM-Robe Kupán 21 cseh, szlovák, lengyel és két magyar – Illés Akadémia, Honvéd-Magyar Futball Akadémia – csapat vett részt. A Szűcs János vezette vasiak a csoportmeccsek során öt cseh gárdával játszottak, három győzelemmel – Novy Jicin 4-0, Vyskov 1-0, Banská Bystrica 3-0 – és két döntetlennel – Fastav Zlin 0-0, Banik Ostrava 2-2 – csoportelsőként jutottak a hatos döntőbe, ahová vitték magukkal a másik továbbjutó, Zlin elleni eredményüket. A hatos döntőben a cseh Slovackót 4-0-ra, a Sigma Olomouc együttesét 1-0-ra verték, a Sparta Prahától 2-0-ra kikaptak, míg a Honvéd-Magyar Futball Akadémiát 1-0-ra legyőzték. Így a vasiak megnyerték a tornát!

A hatos döntő gólkirálya Söptei Bálint lett, az Illés Akadémia legjobb játékosa Hende Dániel, a csapat hőse pedig Klement Dávid lett.

Felső sor, balról: Szűcs János edző, Hende Dániel, Meskó Márk, Bosits Botond,Őri Krisztofer, Virágh Ádám, Söptei Bálint, Bárdics Csaba gépkocsivezető. Alsó sor: Molnár Levente, Tasnádi Áron, Németh Bence,Tóth Erik, Kálócz Dávid, Klement Dávid Fotó: Söptei Gábor

- Ilyen profi szervezésű tornán régen jártunk, gördülékeny lebonyolítás, vendégszeretet, jó pályák, jó csapatok, minden a helyén volt. A csapat a délelötti csoportmeccsek során is jól játszott, de annyi helyzetet szórakozott el a döntő kör előtt, hogy nem gondoltam volna, ennek tornagyőzelem lesz a vége. Azonban délután egy teljesen más hozzáállás volt, komoly szintet képviselő hat csapat körmérkőzéseket játszott és a legtöbb pontot szerző nyerte a kupát. A Sparta meccset leszámítva, magabiztosan játszottunk az indítás elleni védekezésünk kiváló volt, sikerült a múlt heti hibákat kijavítani. Az ellenfelek nagyon betömörültek, ennek ellenére, kombinatívan sok helyzetet tudtunk kialakítani és ezekből gólokat szerezni. Értékes győzelmet arattunk a kíváló mezőnyben, aminek pedig nagyon örültem, hogy olyan játékosok léptek elő vezérként, akik eddig kevesebbet vállaltak. Klement Dávidot extra teljesítménye miatt külön szeretném megdícsérni!!! - mondta Szűcs János, a csapat edzője. 

További hírek

Megtekintés
Egy félidőnyi jó futball

A női labdarúgó NB I. 15. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a Haladás Viktória hazai pályán 3-2-re kikapott a Szegedtől.
0 0 0 2024.04.17. 21:00
Megtekintés
Hétközi meccs a női NB I.-ben

A női labdarúgó NB I. 15. fordulójából elhalasztott mérkőzésén szerdán 16 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a Kész-St. Mihály-Szegedet fogadja.
0 0 0 2024.04.16. 13:50

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink