Szombathelyi Haladás


Eszlátyi István: két év zöld-fehérben


2019.08.01. 22:30
Pum András

Csapatunk 2021. június 30-ig szerződtette a 28 éves támadót, Eszlátyi Istvánt.

A próbajátékot követően két évre szóló szerződést írt alá a Szombathelyi Haladással a bonyhádi születésű, legutóbb az NB II-es Mosonmagyaróvárban futballozó támadó, Eszlátyi István. A 28 éves csatár korábban játszott Barcson, Pécsett, Kozármislenyben, a BKV Előrében, Pápán, Sopronban, Kisvárdán, Békéscsabán. Az NB I-ben 23 bajnokin két gólt szerzett, az NB II-ben 191 meccsen  48-szor talált be a korábbi U19-es válogatott támadó. Érdekesség, hogy Eszlátyi korábban lőtt gólt jelenlegi csapatának is, a március 22-i Haladás Stadionban rendezett edzőmeccsen a támadó szerezte csapata egyenlítő gólját - végül a Hali nyert 2-1-re. 

- Supka Attilával korábban dolgoztam már együtt Sopronban, élveztem a vele való közös munkát, ismerem a módszereit, tudom mit vár el játékosaitól, ez is sokat nyomott a latba - mondta Eszlátyi István. - Másrészről amikor megkerestek Szombathelyről, nem sokat gondolkodtam, szívesen jöttem, hiszen nívós, tradicionális klubról van szó. Hogy korábban mit tudtam a Haladásról? Természetesen nyomon követtem az NB I. küzdelmeit, a Haladás eredményeit is figyeltem, tetszett a futballjuk, örültem tehát, amikor leigazoltak. Nem zavartak a klub körüli anyagi gondok, bíztam bent, hogy egy ilyen nagynevű csapat előbb-utóbb kilábal nehéz helyzetéből. Abszolút pozitívak eddigi benyomásaim, nem idegen helyre kerültem, több játékossal korábban együtt futballoztam, néhányukkal pedig ellenfélként, a pályán találkoztam. A céljaim? Az előző idényem - különböző okok miatt - nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, jóval több van bennem, mint amit nyújtottam. Ezt szeretném is bebizonyítani Szombathelyen - ha lehetőséget kapok, gólokkal akarom segíteni a Haladást. A csapattal pedig szeretnék minél jobban szerepelni, noha konkrét célokról még nem esett szó, természetesen jó lenne egyből visszajutni az NB I-be.

                                        Eszlátyi István két évre szerződött Szombathelyre

-

További hírek

Megtekintés
Válogatott vendégek a Haladás Stadionban

Női labdarúgó-Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen a magyar válogatott kedden 20 órakor (M4 Sport) a Haladás Stadionban Lettországot fogadja.
0 0 0 2019.11.11. 21:40
Megtekintés
Idegenben nyertek az U14-esek

Az I. osztályú utánpótlás labdarúgó-bajnokságok legutóbbi fordulóiban az Illés-Haladás U14-es csapata az MTK vendégeként győzött.
0 0 0 2019.11.11. 19:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink