Szombathelyi Haladás


Helytálltak a horvát bajnok ellen


2019.07.30. 23:00
Pum András

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Haladás-Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapata jól játszott, de két góllal kikapott a horvát bajnoktól.

ZNK Split-Haladás-Viktória FC 2-0 (2-0). - Prelog, női felkészülési labdarúgó-mérkőzés.
Haladás-Viktória FC: Bíró (Csapó) – Kopcsándi, Fördős, Horti, Kiss Zs. – Tóth II. A., - Szakonyi, Rácz, Öreg – Harsányi - Siklér. Edző: Simon Attila.

A Haladás-Viktóriában Heike Manhart betegség, Tóth I. Alexandra, Tálosi Szabina, Balogh Henrietta, Kovács Virág, Sitku Boglárka pedig sérülés miatt hiányzott. Azaz a vasiak több meghatározó játékosuk nélkül léptek pályára, csupán egy cseréjük volt, a kapus Csapó Zsófia.

Nagy lendülettel kezdtek a horvátok, akik a 3 percben megszerezték a vezetést, a tizedikben pedig már 2-0-ra vezettek – két beadás után lőtték találataikat. A splitiek erejét mutatja, hogy korábban az FTC-t 5-0-ra, a Kelen SC-t 6-0-ra győzték le edzőmérkőzésen. A dalmátok komoly nyomás alá helyezték a szombathelyi kaput, egy alkalommal Bíró Barbara hárított bravúrral egy ziccert. A vasiak komoly energiát fektettek a védekezésbe. Szünet után változott a játék képe, a vendégek felvállalták a bátor játékot, feljebb tolták védekezésüket, a horvátoknak ekkor helyzetük sem akadt. A viktóriások viszont négy alkalommal is csak a kapussal állta szembe, de nem koncentráltak megfelelően és elhibázták ziccereiket. A nagyon jó körülmények között lejátszott mérkőzésen a Haladás-Viktória helytállt a roppant erős horvát bajnok ellen.

Simon Attila : - Nagyon büszke vagyok a lányokra, noha kikaptunk, többre értékelem ezt a meccset, mint az előző kettőt, a szlovén és a szlovák bajnok ellenit. Nagyon motiváltan futballozott csapatom, óriási energiát fektetett a találkozóba a csapat. Átlagon felüli teljesítményt nyújtottak játékosaim.

További hírek

Megtekintés
Megvásárolhatóak a tavaszi bérletek!

Január 20-tól, azaz hétfőtől kaphatóak a tavaszi szezonra szóló Haladás- bérletek.
0 0 0 2020.01.19. 20:00
Megtekintés
Fotókon az edzőmeccs

Sok-sok kép a csütörtöki Tiszakácske-Szombathelyi Haladás találkozóról.
0 24 0 2020.01.17. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink