Szombathelyi Haladás


Értékes döntetlen


2019.07.22. 20:40
haladas.hu

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Szombathelyi Haladás gólnélküli döntetlent játszott az Európa-ligában induló török Trabzonsporral.

Trabzonspor (török)-Szombathelyi Haladás 0-0. – Grein, 500 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás: Gyurján (Rózsa, 46.) – Jancsó, Jagodics (Eszlátyi, 46.), Németh Milán – Tóth D. (Doktorics, 65.), Holdampf, Kiss B., Nyári (Medgyes, 46.), Bosnjak (Tamás, 46.) – Gaál, Németh Márió (Petró, 72.). Edző: Supka Attila.

A szombathelyiek már vasárnap elutaztak Ausztriában, ahol aznap délután és hétfő délelőtt is edzettek. A zöld-fehéreknek nem került pénzükbe a kétnapos túra, tekintve, hogy valamennyi költséget a törökök fizették. A vasiaknál sérülés miatt Yuriy Habovda és Tóth-Gábor Kristóf hiányzott. Az Ausztriában edzőtáborozó, török elsőosztály negyedik helyén végzett Trabzonspor komoly erőt képvisel, csak a harmadik körben kapcsolódik az Európa-ligába, ellenfele a cseh Sparta Praha lesz.

Nagy iramban kezdtek a csapatok, a 3. percben egy jobbról leadott török lövést védett bravúrral Gyurján. A 12. percben Gaál beadását a hosszún érkező Tóth Dávid öt méterről a bal kapufa mellé lőtte. Hullámzott, változatos volt a meccs, a tizenhatosig mindkét csapat jól felépítette támadásait, ám ott elfogyott a tudományuk. A 26. percben egy török akció végén Gyurján tolt szögletre egy 14 méteres lövést. Az utolsó percben Gaál beadásáról maradt le csak centikkel Nyári.

                           Németh Márió jól futballozott. Fotó: Trabzonspor facebook-oldal

Szünet után az 53. percben egy bal oldali török akció végén a bal kapufáról vágódott ki a labda. Az 57. percben egy szöglet után Németh Milán öt méteres fejese éppen a török kapus arcáról pattant ki. Tíz perc múlva Gaál futotta le a jobb oldalon a védelmet, de nagy helyzetben a jobb sarok mellé lőtt. A 70. percben Doktorics passzolt Németh Márióhoz, utóbbi közeli lövését bravúrral védte a kapus. A 82. percben török kontra végén a16 méteres lövés a jobb kapufán csattant. A 87. percben egy felívelést Gaál levett, lekészítette az érkező Petrónak, aki nagy helyzetből, 16 méterről kapusba lőtte a labdát. Küzdelmes, harcos mérkőzés volt, a jó erőkből álló törökök ellen remekül helytállt a Haladás.

A mieink legközelebb szerdán 18 órakor az NB III-as Sárvár FC-t fogadják a Haladás Stadionban.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink