Szombathelyi Haladás


Szép győzelem!


2019.07.19. 18:55
Pum András

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Szombathelyi Haladás egy góllal legyőzte a Kaposvárt.

Szombathelyi Haladás–Kaposvári Rákóczi FC 2-1 (0-1).  – Szombathely, 500 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Derdák.
Szombathelyi Haladás: Gyurján – Tóth D., Jancsó, Németh Milán, Bosnjak – Holdampf, Nyári, Illés, Németh Márió – Medgyes, Gaál.  II. félidő: Rózsa – Kiss Balázs, Jagodics, Tamás, Füleki – Doktorics, Kovalovszki, Kiss Bence, Petró – Németh E., Eszlátyi. Edző: Supka Attila.

A szombathelyieknél sérülés miatt Yuriy Habovda és Tóth-Gábor Kristóf hiányzott. Pályára lépett viszont csereként a próbajátékon szereplő támadó, Eszlátyi István. Szintén próbajátékon szerepel a Haladásban a korábban Illés Akadémián nevelkedő, többek között Sárváron is futballozó, Németh Erik. A csatár is szünet után játszott.

A kezdés előtt nem sokkal lezúduló eső szerencsére elállt, így a csapatok kifogástalan talajú pályán futballozhattak. A szombathelyiek nagy lendülettel kezdtek, Gaál 12 méteres jobbról leadott lövését védte bravúrral Pogacsics. A vasiak lendületesen futballoztak, egy külső szemlélő nem tudta volna eldönteni, melyik az első és melyik a másodosztályú csapat.  A kapusoknak nem volt komoly dolguk, csak kisebb lehetőségek alakultak ki. A félidő derekán egy bal oldali beadást Németh Márió hét méterről a jobb felső sarok fölé fejelt. A vasiak ügyesen futballoztak, különösen a széleken vezettek szép támadásokat. A 32. percben egy bal oldali szögletet viszont a volt szombathelyi Szakály Attila hét méterről a bal sarokba fejelt (0-1). Kicsivel később Németh Márió bombája süvített el a léc felett. Mezőnyjáték folyt a pályán, kicsit visszaesett a színvonal és az iram. 

A második félidőre teljes sort cserélt Supka Attila, főleg a fiatalok léptek pályára. A küzdelemre nem lehetett panasz, mindkét csapat rendesen odatette magát, de a színvonal jócskán csökkent Majd a félidő derekán két perc alatt három gólt is szerezhettek volna  a vasiak. Megélénkült a meccs, a szombathelyi fiatalok elkapták a fonalat. A 84. percben egyenlített a Haladás: Kiss Bence 24 méterről óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba (1-1). Sőt, a 87. percben Petró jobb oldali beadását Tamás nyolc méterről a jobb sarokba helyezte (2-1).

Változatos meccsen a Haladás jò játékkal megérdemelten nyert.

 

További hírek

Megtekintés
Fotókon a szerdai bajnoki előtti utolsó edzésünk

Sok-sok kép csapatunk kedd délutáni tréningjéről.
0 21 0 2022.10.04. 19:00
Megtekintés
Visszatérés a Haladás-stadionba

Vezetőedzőnk, Michal Hipp nehéz mérkőzésre számít szerdán - de örül, hogy ismét a Haladás Sportkomplexumban irányíthatja a Szombathelyi Haladást.
0 0 0 2022.10.04. 16:05

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink