Szombathelyi Haladás


Komoly erősítés Ars és Overgoor

A napokban szerződtetett Sjoerd Arsról és Sjoerd Overgoorról kértük ki a Haladás scoutjának, Szekér István szakmai véleményét.

Noha jónéhány légiós megfordult már a Haladásban, hollandra csak egyre emlékszünk. A támadó Jos Smeets a nyolcvanas évek közepén az első külföldi fecske volt a magyar élvonalban. Idén nyáron két holland futballistával is erősített a zöld-fehér együttes. A 27 esztendős középpályás Sjoerd Overgoor a Cambuurtól három, a 32 éves támadó, Sjoerd Ars a NAC Bredától két évre érkezettSzombathelyre.

- Ars kimondottan góllövő csatár, ha megnézzük pályafutását, láthatjuk, hogy ahol játszott – török, kínai elsőosztály, holland második liga – átlagban bajnoki évente rendre 20 gólt ért el – mondta Szekér István, a Szombathelyi Swietelsy-Haladás scoutja, vagyis játékosmegfigyelője, aki remek hollandiai kapcsolatokkal rendelkezik. - Reméljük, nálunk is hasonlóan teljesít, nem szakad meg a szériája. Emellett minden szezonban 30 körüli meccsszámot produkált, amiből látszik, hogy nem sérülékeny. Kimondott center, góllövő csatár, azt várjuk, tőle, hogy helyzet nélkül is betaláljon. Nagyon jó a fejjátéka is, mentálisan erős futballista, gyakorlatilag bármilyen taktikai felállásban otthon érzi magát. Ami Overgoort illeti, habár még három éves szerződés közötte a Cambuurhoz, a kontraktusában szerepelt egy opció, mely szerint ha csapata kiesik, akkor eligazolhat. Ő védekező és támadó középpályásként is bevethető, nem a rombolásban jeleskedő, hanem magas játékintelligenciájú, technikailag képzett labdarúgó, aki jó labdákkal képes társait helyzetbe hozni. A Cambuur nem is szívesen vált meg tőle. Jelzésértékű, hogy valamennyi eddigi klubjában csapatkapitány volt.

Sjoerd Ars (napszemüvegben) a kispadról, civilben nézte végig az ausztriai Haladás-Dinamo Moszkva edzőmeccset

Overgoor a középpályán lehet a Hali erőssége

- Tehát mindketten jó ajánlólevéllel érkeztek hozzánk, most már csak abban bízhatunk, hogy azt nyújtják, amire képesek – folytatta Szekér. - Ha így lesz, nagyon jól jár velük a Haladás. Egyébként mielőtt aláírtak, nem csak a csapatot, hanem a várost, a körülményeket is feltérképezték, nagyon elégedettek voltak a látottakkal és az is tetszett nekik, hogy Szombathely közel fekszik Ausztriához. Emellett vonzó volt számukra, hogy épül a stadionunk és olyan országba érkeztek, ahol fejlődik a futball. Ars például a magyar-portugál meccs után kétszer is gratulált nekem a válogatott játékához, a döntetlenhez. Érződött, hogy örül a magyar sikern

További hírek

Megtekintés
Egygólos vereség

A női labdarúgó NB I. 15. fordulójában a Haladás Viktória 1-0-ra kikapott a Puskás Akadémia otthonában
0 0 0 2023.03.26. 18:00
Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A Simple Liga női labdarúgó NB I. 15. fordulójában vasárnap 15.45-kor (Tv: M4 Sport, online: m4sport.hu) a Pancho Arénában a Haladás Viktória a Puskás Akadémia vendége lesz.
1 0 0 2023.03.24. 14:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink