Szombathelyi Haladás


Megoldódhat a Haladás helyzete


2019.07.01. 12:20
haladas.hu

Hosszú bizonytalanság után megoldódhat a Szombathelyi Haladás helyzete. A Szombathelyi MÁV Haladás Vasutas Sportegyesület (Haladás VSE) elnöksége, ma délelőtti ülésén, felhatalmazta az egyesület társadalmi elnökét, hogy szándéknyilatkozatot írjon alá a patinás labdarúgóklubot működtető Szombathelyi Haladás Kft. (Haladás Kft.) többségi tulajdonosával, a HALMILL Team Tanácsadó Kft.-vel annak a Haladás Kft.-ben meglévő tulajdonrésze átvételéről.

A Haladás VSE az alábbi közleményt küldte honlapunk számára:

A Haladás VSE a MÁV Haladás Dal- és Önképző Egyesületből kiválva, 1919-ben kezdte meg tevékenységét. A kezdetben működtetett négyről mára tizenháromra bővült a Haladás VSE szakosztályainak a száma, amelyek összesen 800 sportolóval büszkélkedhetnek. A Szombathelyi Haladás labdarúgócsapat megalakulásától kezdve túlnyomórészt az egyesület égisze alatt működött, ahonnan csak 1995-ben vált ki. A centenárium évében szimbolikus jelentőségű az, hogy az egység 24 év után helyreállhat, és a felnőtt labdarúgó-szakosztály visszatérhet az anyaegyesülethez.

A Szombathelyi Haladás gazdasági helyzete az elmúlt időszakban feszítetté vált. A klubot működtető társaságnak az egyesülethez való visszakerülésével a helyzet rendeződhet. „A Haladás VSE az elmúlt években bizonyította, hogy a rendszerszerű működés és a hosszú távú stratégiai tervezés úgy gazdasági, mint sportszakmai szempontból kiemelkedő és fenntartható teljesítményt eredményez” – húzta alá Homlok Zsolt, az egyesület társadalmi elnöke. Homlok Zsolt jelezte, hogy a Szombathelyi Haladás hosszú távon is fenntartható gazdasági működését a Haladás VSE képes és kész biztosítani.

Tekintettel a Haladás Kft. jelenlegi gazdasági helyzetére, illetőleg arra a tényre, hogy az átvevő egy egyesület lenne, az átvétel tervezett jogcíme ajándékozás – fogalmaz a Haladás VSE elnöksége által jóváhagyott szándéknyilatkozat. A dokumentum hangsúlyozza, hogy a tulajdonosoknak mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy „a gazdasági bizonytalanságok rendeződjenek, megoldódjanak, és a társaság hosszú távú működése megalapozott legyen”.

Ennek zálogát a szándéknyilatkozat Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának, mint tulajdonosnak aktívabb és nagyobb mértékű szerepvállalásában fogalmazza meg. Mint a dokumentum fogalmaz: „Felek … elengedhetetlennek tartják, hogy Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata … az általa megszavazott 150 millió forintos támogatásnak a 2020-2021-2022. években nyújtandó … támogatásba történő beszámításától eltekint; és … a 150 millió forint támogatást feltétel nélkül biztosítja és átutalja, egyúttal a közeljövőben áttekinti a 2020-2021-2022. években nyújtandó további támogatások lehetőségét; és – lehetőségeihez mérten – magas színvonalon támogatja a városi labdarúgást.”

„A Szombathelyi Haladás érték, megmentése kötelesség. A Haladás VSE egyszerre képes összefogni a sportolni vágyó fiatalokat, felnőtteket, profikat, amatőröket. Bízunk benne, hogy Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata tulajdonostársként hozzájárul a futballklub helyzetének konszolidálásához. Ez pártpolitikától független érték, amely egyaránt fontos a városi, megyei és országos sportélet résztvevőinek” – emelte ki Homlok Zsolt, a Haladás VSE társadalmi elnöke.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink