Szombathelyi Haladás


Sok helyzet, döntetlen a Mattersburg ellen


2019.06.28. 20:50
haladas.hu

Első nyári felkészülési mérkőzésén a Szombathelyi Haladás gólnélküli döntetlent játszott az osztrák elsőosztályú SV Mattersburggal.

SV Mattersburg-Szombathelyi Haladás 0-0. – Schachendorf, 500 néző,  felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás: Rózsa – Habovda, Jagodics, Németh Milán, Bosnjak – Holdampf, Kiss Bence – Németh Márió, Tóth-Gábor Kristóf, Gaál – Medgyes. Pályára lépett még: Gyurján, Bokor, Tóth Dávid, Füleki, Jancsó, Kovalovszki, Petró, Tóth Martin, Szekér, Illés B., Winkler, Balogh F., Doktorics. Edző: Desits Szilárd.

A Haladásban Kiss Balázs és Tamás László sérülés miatt hiányzott, Pinte Patrik pedig bemelegìtésnél sérült meg. Schimmer Szabolcs és Halmosi Péter ott volt Schachendorfban, jùnius 30-án lejár a kontratkusuk, saját döntésük alapján nem léptek pályára.

Nagy elánnal kezdték a mérkőzést a csapatok, a 3. percben az osztrákok veszélyeztettek, egy 18 méteres lövés a bal kapufán csattant. Hat perc múlva egy szép bal oldali támadás végén Gaál beadását az osztrákok kapusa, Casali az utolsó pillanatban húzta le Medgyes elöl. A 17. percben Németh Milán 30 méterről leadott lövése elzúgott a kapufa felett. A 20. percben zsinórban három szögletet is rúgtak a vasiak – ám eredmény nélkül. Egy perc múlva Gaál tűnt el gyanús körülmények között a tizenhatoson belül – a bíró továbbot intett. A 22. percben Tóth-Gábor Kristóf nyolc méterről fejelt fölé. Aztán Németh Márió beadását Gaál nyolc méterről fölépörgette. A 25. percben Németh Márió szépen ívelt Gaálhoz, aki kapura fejelt, de az osztrák kapus bravúrral a léc fölé ütötte a labdát. Majd egy kontra után három szombathelyi vezette két mattersburgira a labdát, végül Gaál 10 méterről a jobb sarok mellé lőtt. A 43. percben egy véleményes tizenegyeshez jutottak az osztrákok. A büntetőt félmagasan a jobb sarok felé lőttek, de Rózsa bravúrral szögletre ütötte a lövést. Szünet után az első 15-20 perc inkább az osztrákoké volt, ám a szombathelyi cserék hamar felvették a ritmust. A 60. percben Tóth-Gábor nyolc méterről, nagy helyzetben a kapusba lőtt. A mattersburgiak többet birtokolták a labdát, de a 70. percben a vasiak szerezhettek volna gólt. Illés 20 méteres bal sarokba tartó lövését védte a kapus. A hátralévő időben mezőnyjáték folyt, különösebb helyzet nélkül.

A találkozó jól szolgálta a felkészülést, a Haladás jól futballozott, akár nyerhetett is volna. Jók: Rózsa, Németh Milán, Jagodics, Jancsó, Németh Márió, Medgyes, Tóth-Gábor Kristóf.

Desits Szilárd: - Amit az elmúlt másfél hétben gyakoroltunk, amit elterveztünk, azt viszontláttam a találkozón, szervezettek, fegyelmezettek voltunk. Hol az osztrákok, hol mi domináltunk, reális eredmény született. Örülök, hogy fiataljaink jól szálltak be a mérkőzésbe, nem vallottak szégyent. Első edzőmeccsnek kiváló volt ez a 90 perc.

További hírek

Megtekintés
Fél négykor a Budafok ellen

December 4-én, délután lépünk pályára a Haladás Stadionban a Magyar Kupa 8. fordulójában.
0 0 0 2019.11.20. 16:00
Megtekintés
Hali-szurkolók Walesben

Fazekas Martintól kaptuk ezt a képet - 20.45-kor Wales-Magyarország Cardiffban!
0 0 0 2019.11.19. 14:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink