Szombathelyi Haladás


Szlovén edzők az Illés Akadémián


2019.06.10. 23:00
PA

Szlovén utánpótlás-edzők jártak szakmai tanulmányúton az Illés Béla Labdarúgó Akadémián.

Szombathely testvérvárosa, Maribor edzőbizottsága 15 szlovéniai edzőnek szervezett szakmai tanulmányutat a szombathelyi Illés Akadémiára. Közülük tízen az utánpótlásban dolgoznak, öten pedig felnőtt amatőr együtteseknél tevékenykednek. A szlovénok egyébként korábban két, Európa-szerte elismert akadémián, az osztrák Red Bull Salzburgén és a horvát Dinamo Zagrebén is jártak már tanulmányúton – ezúttal a szombathelyit választották. A küldöttséget Bakos Roland, az Illés Akadémia szakmai igazgatója és Tóth Miklós ügyvezető igazgató kalauzolta.

-Tartalmasan telt a nap, hiszen vendégeinknek megmutattuk a kollégiumot, magát az Illés Akadémia létesítményeit pályáit és a Haladás Stadiont is – mondta Bakos Roland. – Ezen kívül megnézték az U14-es csapatunk edzését is. Ez volt tehát a gyakorlati rész. Ami az elméletit illeti, Tóth Miklós az infrastruktúráról, terveink, jövőképünkről tartott előadást, jómagam pedig akadémiánk szakmai programjáról beszéltem. Meséltem a filozófiánkról, hogyan épülnek egymásra a korosztályaink, milyen rendszerben dolgozunk. Az előadások végén a szlovénok elmondták: pozitívan csalódtak, kicsit meg is lepődtek milyen modernul, szervezetten gondolkodunk a futballról, milyen jól egymásra épülnek korosztályaink és egyáltalán, hogy milyen komoly munkát végzünk. A szlovénokkal érkezett Maribor nemzetközi kapcsolatokért felelős sportreferense, aki felajánlotta, ha Mariborban Bajnokok Ligája vagy válogatott mérkőzést rendeznek, szívesen látnak bennünk, küldenek jegyeket. Jelezte azt is, könnyen lehet, hogy ők is vendégül látnak bennünk, ami roppant hasznos lehet számunkra, hiszen kíváncsiak vagyunk, Mariborban hogyan szervezik a labdarúgást, hogyan kapcsolódnak a kisebb, városkörnyéki klubok a nagy együttesekhez.

 

További hírek

Megtekintés
Válogatott vendégek a Haladás Stadionban

Női labdarúgó-Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen a magyar válogatott kedden 20 órakor (M4 Sport) a Haladás Stadionban Lettországot fogadja.
0 0 0 2019.11.11. 21:40
Megtekintés
Idegenben nyertek az U14-esek

Az I. osztályú utánpótlás labdarúgó-bajnokságok legutóbbi fordulóiban az Illés-Haladás U14-es csapata az MTK vendégeként győzött.
0 0 0 2019.11.11. 19:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink