Szombathelyi Haladás


A 90. percben csattant az ostor!


2019.06.02. 19:30
Pum András

A női labdarúgó NB I. bronzmérkőzésének második felvonásán 1-0-ra győzött a Haladás-Viktória a DVTK ellen.

Haladás-Viktória FC–Diósgyőri VTK 1-0 (0-0) – Haladás Stadion, 300 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, mérkőzés a 3. helyért, második találkozó, vezette: Móri.

Haladás-Viktória: BÍRÓ (Dömsödi, 77.) – BALOGH (Kopcsándi, 60.), FÖRDŐS, HORTI, KISS ZS. (Kovács V., 88.) – TÓTH A. – SZAKONYI, RÁCZ, HARSÁNYI (Sitku, 77.), ÖREG – SIKLÉR. Edző: Simon Attila.
DVTK: Szőke-Nagy – Ficzay, SANDU, Bradic, Tóth A. – Vachter, Nagy F., BALÁZS, Kiamou – Amber, Barker. Edző: Fórizs Sándor.

A diósgyőriek kezdték aktívabban a mérkőzést, a szombathelyiek a meccs elején védekezésre kényszerültek. A hetedik percben egy közeli fejesnél Bírónak kellett nagyot védenie. Hiába hívta fel tehát a mérkőzés előtt beharangozóban a figyelmet a kezdés fontosságára Simon Attila, a diósgyőriek domináltak. Aztán a tizedik percben Öreg bal oldali beadása után a jobb szélen, az ötösnél érkező Szakonyit vitték földre – a bíró továbbot intett. A folytatásban kiegyenlítettebbé vált a játék. A 23. percben Balázs lövése a felső kapufáról vágódott. Fél óra elteltével Öreg került ziccerbe, de hatméteres lövésébe belevetődtek. A vasiak bátrabbá váltak, többször is kisebb-nagyobb helyzetet alakítottak ki a diósgyőri kapu előtt.

Szünet után ismét a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, de mezőnyfölényük meddő volt. A vasi védelem jól állt a lábán, pedig a diósgyőriek nagy nyomást helyeztek rá. Jöttek a beadások, szabadrúgások, szögletek, de a szombathelyiek jól hatástalanították a próbálkozásokat. Egy kontra után aztán Siklér lógott meg, de az utolsó pillanatban szerelték. Az iramra és a küzdelemre nem lehetett panasz, derekasan gyűrték egymást a felek. A vasiak főleg a széleken, elsősorban Szakonyi révén próbáltak ellenfelük mögé kerülni. A 78. percben Rácz bal oldali, 19 méteres szabadrúgását magy vetődéssel tolta ki a bal felső sarok elöl Szőke-Nagy. A 82. percben Kiamou megkapta második sárga lapját, így tíz főre fogyatkoztak a vendégek. A kiállítás után átvette az irányítást a szombathelyi együttes. A 90. percben egy szép támadás után Tóth Alexandra 20 méterről, gyönyörű mozdulattal a jobb felső sarokba ívelt (1-0).

                                         Tóth Alexandra (szemben) szerezte a győztes gólt

Simon Attila: – Végtelenül örülök a győzelemnek, annyit dolgoztak a lányok ezért a sikerért, hogy megérdemlik a harmadik meccset. De nem csak ők, hanem a klub is megérdemli, mindenki aki itt dolgozik. Akkor kell gólt rúgni, amikor az ellenfél már középkezdéshez nem tud felállni.

A két nyert meccsig tartó párharc állása 1-1. A harmadik mérkőzést csütörtökön Diósgyőrben rendezik.

A bajnoki döntő második felvonásán az FTC 3-0-ra győzött az MTK vendégeként, így a két nyert meccsig tartó párharcot a ferencvárosiak 2-0-ra nyerték.

További hírek

Megtekintés
Képernyőn a Vasas elleni bajnokink

Vasárnap helyett hétfőn este nyolc órakor lépünk pályára az Illovszky Stadionban.
0 0 0 2024.04.25. 13:00
Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink