Szombathelyi Haladás


Elképesztő lyoni élmények

Az Illés Béla Football Akadémia szakmai igazgatója, Pacsi Bálint jó néhány komoly labdarúgó-mérkőzésen járt már, de a magyar–portugál (3-3) mindent vitt.

A magyar szurkolók csodájára jár Európa: a drukkerek elképesztő hangulatot teremtenek az Európa-bajnokságon. Nemcsak a meccseken, hanem azt megelőzően az utcákon, kocsmákban, kávézókban. Ezt a fergeteges szurkolást a szerdai Magyarország–Portugália mérkőzésen sok-sok vasi is átélhette. Közöttük volt Illés Béla, Halmai Gábor, valamint az Illés Football Akadémia szakmai igazgatója, Pacsi Bálint is. Utóbbi sok rangos, nagy meccsen, stadionban megfordult már, de mint mondja, ilyen szurkolást, mint a szerdai, lyoni mérkőzésen, még soha, sehol nem tapasztalt.

Pacsi kemény ellenfélnek tartja Belgiumot, de egy számára – és számunkra – kedves forgatókönyv alapján Király Gábornak köszönhetően kivernénk a belgákat.

– A Szombathelyi Swietelsky-Haladás tulajdonosai, Halmai Gábor és Illés Béla, valamint Noé Dávid hévízi utánpótlásedző társaságában volt szerencsém megtekinteni a csoportgyőzelemről döntő mérkőzést Lyonban Portugália ellen – mondta Pacsi Bálint. – Cseppet sem túlzok, amikor azt mondom: életem legjobb mérkőzése volt, amit valaha láttam élőben! Bejártam Európa több stadionját is, de ilyen felfokozott hangulatú és nemzeti érzelmekkel teli mérkőzésben még nem volt részem. A rekkenő hőségben lejátszott mérkőzésen eggyé vált idős, felnőtt, férfi, nő és gyerek. Piros-fehér-zöld zászlóerdő, Vasvártól kezdve Jánosházán át, Várvölgyön keresztül Erdélyig boldog magyarok a meccs előtt, őrjöngő szurkolók a mérkőzés alatt és örömmámorban éneklők a mérkőzés után. Gyönyörű gólok mindkét oldalon, világ-sztárok az egyiken, és egymásért mindent odaadó csapat a másikon. Portugál és magyar együtt sörözött a mérkőzés előtt és a kedvező eredmény miatt a mérkőzés után is.

Halmai Gábor, Pacsi Bálint, Illés Béla és Noé Dávid Lyonban

– Külön öröm volt számomra, hogy mindhárom vasi játékos: Király Gabi, Guzmics Ricsi és Stieber Zolika is pályára lépett, és jó teljesítménnyel rukkolt elő – folytatta Pacsi Bálint. – Rengeteg szombathelyi, illetve vasi szurkolóval találkoztam, akik mérkőzésről mérkőzésre utaztak a magyar válogatott után, de azt ők is csak titkon tervezték, hogy a kieséses szakaszra is utazniuk kell. Az Európa-bajnokság előtt a vágyam az volt, hogy magyarok tízezreivel ünnepeljük közösen a továbbjutást Lyonban – és lám, ez teljesült is. Most bánom, hogy a mi csoportunk győztese nem harmadik helyen továbbjutott csapattal játszik, és így a végső győzelemre is esélyes Belgiummal kerültünk szembe a nyolcaddöntőben. Óriási bravúr lenne, amennyiben kiejtenénk Belgiumot, bár ha minden álom valóra válik, akkor én egy tizenegyespárbajjal kivívott továbbjutást álmodtam, ahol Király Gabi védésével még tovább tart ’az éjjel’, amit most már minden magyar azt szeretné, hogy „soha ne érjen véget”…

Pum András

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink