Szombathelyi Haladás


Ötöt lőttek a lányok


2019.05.04. 23:50
haladas.hu

A női labdarúgó NB I, utolsó előtti, 20. fordulójában a Haladás-Viktória FC magabiztosan, négy góllal nyert a Magyar Labdarúgó Egylet otthonában.

Magyar Labdarúgó Egylet-Haladás-Viktória FC 1-5 (0-1). – Kozármisleny, 80 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kovács T.
Magyar Labdarúgó Egylet: Magyar – Ács (Fábián Z., 79.), Grécs, Fábián R., Pezelj – Vári, Bojcic, JOSCAK, Skvorc – Bocz, Hartmann (Muratovic, 61.). Edző: Rack Róbert.
Haladás-Viktória FC: DÖMSÖDI – BALOGH (Kovács V., 76.), Fördős, Horti, Kiss Zs. (Sitku, 73.) – TÓTH A. – SZAKONYI, Rácz, Harsányi (Tálosi, 61.), Öreg – Siklér. Edző: Simon Attila.

A szombathelyieknél kapusposzton változtatott Simon Attila, Bíró Barbara vállsérülése miatt nem védhetett, helyére Dömsödi Petra került. A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, már az első perctől magukhoz ragadták a kezdeményezést. Negyedórányi játékot követően góllá érett a fölényük, Szakonyi talált a hálóba (0-1). A vasiak jól futballoztak, kézben tartották a találkozót, de újabb gólt ebben a játékrészben nem sikerült szerezniük. 
Szünet után a télen igazolt Horti megszerezte első bajnoki találatát a vasi együttesben (0-2). Ám az 51 percben a horvát válogatott Joscak szépített (1-2). A viktóriások azonban az ellenfelük térfelén tartották a labdát és Siklér találatával ismét két góllal vezettek (1-3). Aztán hosszú sérülése után beállt Tálosi Szabina és a védő hamarosan betalált (1-4). A folytatásban még Szakonyi duplázta meg góljai számát: a Haladás-Viktória FC magabiztosan, 5-1-re nyert. A szombathelyiek szép gólokat szerezve gyűjtötték be a három pontot, ami egyúttal azt jelenti, hogy eldőlt: az alapszakasz végét követően a bronzéremért mérkőznek a Diósgyőrrel. Gólszerzők: Joscak (51.), illetve Szakonyi 2 (15., 81.), Horti (49.), Siklér (65.), Tálosi (72.).

Simon Attila: – Örülök, hogy játékunk minősége gólokban is látszódott, fölényes győzelmet arattunk. Ezzel eldőlt, hogy a tavalyi ötödik helyünkhöz képest idén biztosan előbbre lépünk.

További eredmények: FTC-Győri ETO 2-1, Diósgyőri VTK-MTK 0-3, Szent Mihály-Astra 1-3.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink