Szombathelyi Haladás


Újabb győzelemre fel!


2019.05.03. 12:00
Pum András

Az OTP Bank Liga 31. fordulójában szombaton 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Paksi FC-t fogadja. Horváth Ferenc vezetőedző és Oleg Golodiuk nyilatkozott honlapunknak.

A két csapat teljesen ellentétes formát mutat, amíg a Haladás hét bajnokijából ötöt megnyert, addig a Paks egyszer győzött, két döntetlent játszott és négyszer kikapott. A tizedik, már bentmaradást érő helyen tanyázó Kisvárdáról négy pontra lévő, sereghajtó vasiak első osztályú reményeit csak a győzelmek tartják életben. A vasiak esélyeit növelheti, hogy utolsó három hazai bajnokijukat megnyerték. Horváth Ferenc első szombathelyi meccsét éppen a Paks ellen vívta, akkor a tolnaiak Simon András 90. percben szerzett találatával 2-1-re nyertek. A tavaszi második fordulóban pedig 1-1-re végeztek a csapatok.

A korábbi szombathelyi tréner, Csertői Aurél együttese legutóbb hosszú idő után nyert ismét, egy hete az MTK-t verték 1-0-ra. A 35 pontos paksiak jelenleg nyolcadikok a tabellán. A vendégeknél a műtét után lábadozó Gévay, Kulcsár, Simon Ádám és Haraszti biztosan nem játszhat.

- Nagyon jó csapat a Paks, de ebben a 12 csapatos bajnokságban bele lehet kerülni egy olyan negatív spirálba, amelybe a tolnai gárda került – mondta Horváth Ferenc, a Haladás vezetőedzője. – Ugyanakkor egy hete megverték az MTK-t, úgy tűnik tehát, hogy már kifelé lábalnak. A paksiakra a sokmozgásos futball jellemző, amelyre nem könnyű felkészülni. Ami minket illet, a két hosszú, debreceni ás kisvárdai utazás után a héten különösen odafigyeltünk a regenerációra. Ez legalább annyira fontos, mint maga az edzésmunka. De nem probléma, hiszen leigazoltuk Vasco da Gamát, Kolumbusz Kristófot, Amerigo Vespuccit – ők jól bírják a hosszú túrákat. Komolyra fordítva a szót: ahhoz, hogy célunkat elérhessük, nyernünk kell. Nem lesz könnyű feladat, de nincs más választásunk. Saláta és Bosnjak műtét utáni rehabilitációját tölti, Gyurján és Kolcák sérült.

Összeállítás: Király – Habovda, Jagodics, Németh Milán, Mohl – Dausvili – Funsho, Rui Pedro, Golodiuk, Ivanov – Priskin.

                                                                  Oleg Golodiuk technikás futballja sokat érhet

- Kisvárdán megmutatta a csapat a karakterét azzal, hogy vert helyzetből megfordította és megnyerte a riválisa elleni fontos mérkőzést - mondta Oleg Golodiuk, a vasiak télen igazolt ukrán középpályása. – A Paks elleni találkozó talán a múlt hetinél is nehezebb lesz, de nem hibázhatunk, valamennyi hátralévő meccsünket meg kell nyernünk. Csak a győzelemmel lennék elégedett – minden erőnkkel azon leszünk, mindent megteszünk azért, hogy begyűjtsük a három pontot.

A stadion pénztárai 10 órakor nyitnak.

MINDENKI A STADIONBA!

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a szerdai mérkőzésre

Hétfőn 13 órától elővételben három helyen is megvásárolhatóak a szerdai (19.00) Szombathelyi Haladás-Szolnok Merkantil Bank Liga-mérkőzésre a jegyek.
0 2 0 2020.08.03. 00:30
Megtekintés
Így látta a mérkőzést Mátyus János

Vezetőedzőnk értékelése a Siófok-Szombathelyi Haladás Merkantil Bank Liga-találkozóról.
0 0 0 2020.08.02. 21:10

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink