Szombathelyi Haladás


Rangadóval folytatja a Haladás


2016.09.09. 11:30
Pum András

Az OTP Bank Liga 8. fordulójában szombaton 18 órai kezdettel a felcsúti Pancho Arénában a 3. Szombathelyi Swietelsky-Haladás a 6. Videoton FC vendége lesz. A két csapat között négy pont a különbség.

A válogatott világbajnoki selejtezője miatt hosszúra nyúlt háromhetes szünet után folytatódik a bajnokság. A hazai mérkőzéseit felcsúti albérleten játszó Videoton még az átigazolási szezon utolsó napjaiban is megerősítette keretét. Érkezett Fiola (Puskás Akadémia), Scepovic (Olympiakosz Pireusz), Hadzic (Eskisehirspor), Varga József (DVSC), igaz, távozott a válogatott Lang (Dijon). A fehérváriak játékoskeretének erőssége a bajnok FTC-vel vetekszik, ehhez képest hét meccsükből hármat is elveszítettek. Ám ettől még tény: bombaerős a Videoton, ám idő kell, mire összeáll egy csapat. Mindenesetre figyelemreméltó, hogy legutóbb 5-1-re verték piros-kékek a Debrecent.

Ami a Haladást illeti, a vasiak utolsó négy meccsüket megnyerték, kilenc gólt rúgtak és mindössze kettőt kaptak. A zöld-fehérek utoljára a július 16-i nyitányon, az FTC otthonában kaptak ki. A bajnoki szünetben éppen a Fradi ellen léptek pályára, és Balatonfüreden 4-1-re verték Thomas Doll csapatát.

- Két egyforma erősségű csapatot is pályára tud küldeni Henning Berg, annyira erős a bajnokaspiráns Videoton kerete – mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – Őszintén szólva emiatt azt is nehéz megjósolni, ki kerül a kezdőbe. Az elmúlt fordulóban a Debrecen ellen nagyon hatékonyan működött a Videoton támadójátéka, veszélyesek a pontrúgásaik, a beadásaik és jól érkezik középen a centerük. Ami bennünk illet, nagyon hasznosan töltöttük az elmúlt három hetet, a felmérések bizonyították, hogy tavalyhoz képest még jobb állapotban van a gárda, az FTC (4-1) elleni edzőmeccsen pedig tapasztaltuk, hogy a bajnokikon látott ritumusa megmaradt a csapatnak és a gólok sem apadtak el. Nem mellesleg a csapat szellemisége is nagyon rendben volt. Fontos, hogy a Videoton ellen hátul stabilak legyünk, elöl pedig gólokra kell váltanunk adódó helyzeteinket. Németh Márió sérülése még nem jött teljesen rendbe, kérdéses a játéka. Jánvári, Calvente sérült, Jagodics sem bevethető még.

                                           Mészöly Géza reméli, ezúttal is lesz oka tapsolni. Fotó: Németh Szabolcs

Összeállítás: Király – Polgár, Wils, Hegedűs, Bosnjak – Kovács L., Iszlai – Gaál, Rácz, Halmosi – Williams.

Cserék: Rózsa, Angyal, Schimmer, Tóth Máté, Overgoor, Németh M., Ars.

Jegyeket elővételben pénteken 10-16, szombaton 9.30-11.30-ig (arcképes igazolvány vagy klubkártya felmutatásával)  lehet vásárolni a Haladás Ajándékboltban. A belépő egységesen 1000 forintba kerül.

                                              2015 nyarán 1-0-ra nyertünk Székesfehérváron

További hírek

Megtekintés
Ellenfélnéző - Aqvital FC Csákvár

A Merkantil Bank Liga 20. fordulójában a Szombathelyi Haladás vasárnap 13 órakor az Aqvital FC Csákvár otthonában lép pályára.
0 0 0 2022.12.08. 20:00
Megtekintés
Simut és Rácz a forduló válogatottjában

A Szombathelyi Haladás két játékosa is szerepel a Nemzeti Sport forduló válogatottjában.
0 1 0 2022.12.08. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink