Szombathelyi Haladás


Lehetett eső, homok


2019.04.28. 22:00
PA

A Szombathelyi Haladás kapusa, Király Gábor nem számolgat, csak a soron következő meccs lebeg a szeme előtt.

Életbevágóan fontos három pontot szerzett szombaton Kisvárdán a Haladás – csapatunk ezzel a győzelemmel életben tartotta bentmaradási esélyeit. A sikerből valamennyi játékos alaposan kivette a részét, nem kivétel ez alól Király Gábor sem. A 108-szoros válogatottsági rekorder kapus több nagy védést is bemutatott, emellett – ahogy megszokhattuk – együtt élt a játékkal.

- Nagy volt a tét, ennek megfelelően nagyon nehéz mérkőzést játszottunk – mondta Király. – Noha a Kisvárda szerzett vezetést, nagyon jól reagáltunk, tizenegyesből kiegyenlítettünk. Hozzáteszem: Priskinnek nem volt egyszerű dolga ilyen tétnél értékesítenie a tizenegyest, de megoldotta a feladatot. Aztán pár perccel később Rui Pedro is nagyon jó döntést hozott a góljánál. A második félidő elején a hazaiaknak akadt egy-két lehetőségük, de jól álltuk a sarat, ráadásul a hajrában már inkább nekünk voltak helyzeteink, amelyekkel végképp eldönthettük volna a találkozót.  Nagyon fontos három pontot szereztünk – de még három nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. Nincs értelme számolgatni, mindig a soron következő meccsre kell készülni, azt kell megnyerni.

Király nem unatkozott a meccsen, a második félidőben kétszer is nagyot védett.

- Szombat délelőtt esett az eső Kisvárdán, ráadásul homokot is szórtak a pályára, ami így sáros és mély volt, így nehezebb feladat volt elindulni a labdákra is  – folytatta a kapus. – Tehát nem csak fejben, fizikálisan is megterhelő kilencven percet játszottunk. Biztató, hogy a két gólon kívül akadtak helyzeteink – innen kell folytatnunk a Paks ellen.

További hírek

Megtekintés
Idegenbeli bravúr

A női labdarúgó NB I. 7. fordulójában a Haladás-Viktória bravúros győzelmet aratott a forduló előtt még éllovas MTK otthonában.
0 0 0 2019.10.20. 22:30
Megtekintés
Vezetés után vereség

A labdarúgó NB II. 13. fordulójában a Szombathelyi Haladás gólnélküli félidőt követően 3-2-re kikapott a Vasastól. A hazai csapat két véleményes büntetőt is kapott.
0 0 0 2019.10.20. 19:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink