Szombathelyi Haladás


Előre az elsőosztályért!


2019.04.12. 20:30
Pum András

Az OTP Bank Liga 28. fordulójában szombaton 17 órakor a Szombathelyi Haladás az MTK Budapestet fogadja.

A zöld-fehérek remek formában vannak, utóbbi öt bajnokijukból négyet megnyertek, így két győzelemre, hat pontra állnak a bentmaradást jelentő tizedik helytől. A 34 ponttal a hetedik helyen álló fővárosi kék-fehérek a március 9-i, FTC ellen hazai 3-1-es vereség után edzőt váltottak, Feczkó Tamás helyére Lucsánszky Tamás ült a kispadra. Azóta 3-2-re kikaptak Felcsúton, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2-1-re verték a Diósgyőrt, legutóbb pedig 3-1-re alulmaradtak Debrecenben. A fővárosiak leggól­erősebb játékosa hét találattal Torghelle Sándor, ugyanakkor érdekes, hogy meglehetősen ingatag lábakon áll a védelmük, a bajnokságban a harmadik legtöbb gólt (44) ők kapták.

– Az MTK-ból nem egyszerű felkészülni, hiszen két hadrendet is alkalmaznak, Lucsánszky Tamás érkezésével átálltak a háromvédős rendszerre – mondta Horváth Ferenc, a Haladás vezetőedzője. – A csapat játékát Bognár István és Kanta József személyében két kreatív, technikás futballista szabja meg. Az előzmények tükrében azonban nem tudjuk, kik alkotják az MTK keretét, kik érkeznek Szombathelyre. De nekünk teljesen mindegy, melyik csapat az ellenfelünk, milyen összeállításban lép pályára, rajtunk csak a győzelmek segíthetnek. Egyelőre semmit sem értünk el, továbbra is utolsók vagyunk a tabellán, folyamatosan eredménykényszerben, nyomás alatt állunk, így lesz ez most is. De játékosaim profi futballisták, tudják ezt kezelni. Nincs mese, nyernünk kell. Bosnjak, Saláta, Gyurján sérült, Priskin öt sárga lapja miatt hiányzik, Tamás pedig vírusos hasmenéssel bajlódik.

Összeállítás: Rózsa – Habovda, Jagodics, Kolcák, Németh Milán – Holdampf – Ivanov, Rui Pedro, Golodiuk, Ofosu – Rabusic.

                           Reméljük Habovdának és Rui Pedrónak lesz oka örömre az MTK ellen is

A stadion pénztárai tíz órakor nyitnak.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink