Szombathelyi Haladás


Megszorongatták az FTC-t


2019.03.24. 21:00
haladas.hu

A női labdarúgó NB I. 15. fordulójában a Haladás-Viktória FC változatos meccsen maradt alul az FTC ellen.

Haladás-Viktória FC–Ferencvárosi TC 2-4 (1-1). – Szombathely, 250 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Sipos K.
Haladás-Viktória: Bíró – BALOGH Tálosi (Kopcsándi, 4.), HORTI, Sitku (Kovács V., 69.) – Harsányi, Fábián, RÁCZ, Öreg – Siklér – SZAKONYI. Edző: Simon Attila.
FTC: Samu – Csiki, MOSDÓCZI, Szabó V., Csigi (Rőhberg, 51.) – ALEKSIC, FENYVESI, Pusztai, Zlidnis – KOCSÁN (Diószegi, 81.), Poljak (Fogl, 81). Edző: Dörnyei Balázs.
Gólszerzők: Rácz 2 (38., 55.), illetve Kocsán 3 (21., 68., 78.), Mosdóczi (63., 11-esből).

A szombathelyieknél csak a bemelegítésnél dőlt el, hogy Tálosi Szabina vállalni tudja a játékot, ugyanakkor a kispadon ülők közül a korábban beteg Tóth Alexandra és a sérült Kiss Zsófia nem volt bevethető állapotban. Így Simon Attila a cserék közül a kapus Dömsödi Petrán kívül csupán Kovács Virág és Kopcsándi Vivien játékával kalkulálhatott. Ha hozzávesszük, hogy Manhart sérült volt, Fördős pedig az U17-es válogatottnál szerepelt, akkor előzetesen nem sok sanszuk volt a szombathelyieknek a listavezető, bombaerős kerettel érkező FTC ellen.
Haladás Stadionban mintegy 250 szurkoló láthatta, hogy Tálosi „összedrótozott” vádlija négy percig bírta, a rutinos védő cserét kért. A vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, és a 20. percben megszerezték a vezetést. Kocsán cselezett balról befelé, majd tíz méterről a jobb kapufa segítségével lőtt a hálóba. A hazaiak nem adták fel, Sitku közeli lövését az utolsó pillanatban blokkolták a védők, a másik oldalon viszont Szabó lövését tolta bravúrral a felső lécre Bíró. Aztán megszerezték a vezetést a szombathelyiek, Szakonyi jobb oldali beadását Rácz hét méterről a bal felső sarokba vágta (1-1). 

                                             Rácz Zsófia jól futballozott, két gólt is szerzett

Szünet után Balogh szabadrúgására Samu rosszul jött ki a kapujából, Rácz pedig a kapunak háttal, 11 méterről a jobb sarokba fejelt (2-1). Nem sokáig örülhettek a hazaiak, mert Mosdóczi büntetőjével egyenlítettek a vendégek. A ferencvárosiak támadásban maradtak, a 68. percben Poljak jobb oldali beadását Kocsán becsúszva, hat méterről a bal sarokba helyezte (2-3). Tíz perc múlva Kocsán egy szerencsés góllal eldöntötte a három pont sorsát. 
Összességében a sok sebből vérző szombathelyiek amíg bírták erővel, méltó ellenfelei voltak a bajnokaspiránsnak.

Simon Attila: – Hatvan percen keresztül működött, amit elterveztünk, aztán mentálisan és fizikálisan is elfáradtunk.Ennek ellenére gratulálok a lányoknak!

További eredmények: Győri ETO–Astra 1-3, MLE–MTK 0-5, DVTK–Szent Mihály 5-0.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink