Szombathelyi Haladás


Haladás-Viktória-FTC szombat: 16 óra!


2019.03.23. 10:00
haladas.hu

A női JET-SOL Liga 15. fordulójában szombaton 16 órakor (M4 Sport) a Haladás-Viktória FC a Ferencvárosi TC-t fogadja.

Ezúttal nem a Király Sportlétesítményben, hanem – az M4 Sport kamerái előtt – a Haladás Stadionban lép pályára a Haladás-Viktória FC együttese. A 25 ponttal a negyedik helyen álló vasiakra kőkemény feladat vár, a bajnoki cím legnagyobb esélyesét, a 13 győzelemmel és egy vereséggel, 39 ponttal a tabella élén álló FTC-t fogadják. A két csapat már kétszer találkozott egymással, ősszel – szintén a Haladás Stadionban – a Fradi 3-1-re, míg Budapesten ­1-0-ra nyert. A szombathelyiek tavasszal eddig két könnyű győzelmet arattak, a Magyar Labdarúgó Egylet ellen Kozármislenyben 3-0-ra, míg a Szent Mihály ellen Szombathelyen 2-0-ra nyertek. Az FTC is jól kezdte a tavaszt, a Győrt odahaza, az Astrát idegenben egyaránt 3-1-re verte. A fővárosi zöld-fehérek keretében jó néhány válogatott futballista szerepel, például a védő Szabó Viktória, a középpályás Fenyvesi Evelin és Papp Dóra, vagy éppen a támadó Kocsán Petra. A szombathelyiek keretében is több válogatott ­labdarúgó található, így az immáron 100-szoros válogatott Rácz Zsófia. A meccs esélyese a Ferencváros, de a vasiak megnehezíthetik a bajnokaspiráns dolgát.

– Három vereségünkből kettőt a Ferencvárostól szenvedtünk el, úgyhogy ezúttal nehéz mérkőzésre számítok – mondta Simon Attila, a Haladás-Viktória FC vezetőedzője. – Noha nagyon kiegyenlített a bajnokság, az FTC ellen nem mi vagyunk az esélyesek. Öngyilkosság lenne tehát felvállalnunk a nyílt sisakos játékot, nem szabad fejjel rohannunk a falnak, elsősorban a biztos védekezésre és az abból indított kontrákra kell építenünk. Mindenesetre a lányok – hozzám hasonlóan – nagy izgalommal várják a mérkőzést. Reméljük, minél több szurkoló kilátogat majd a találkozóra, szükségünk lesz a buzdításukra. Sajnos az utóbbi napokban a gondjaim és a ráncaim tovább szaporodtak. Kiss rúgást kapott a lábfejére, Szakonyi a Szeged elleni találkozón gólja után térdszalaghúzódást szenvedett. Tóth lázas beteg, Tálosinak továbbra is fáj mindkét vádlija, Manhartnak lehet, hogy részlegesen elszakadt a bokaszalagja, Fördős pedig az U17-es válogatottnál szerepel. Jó hír, hogy Fábián egy hete már edz. 
Várható összeállítás: Bíró – Kopcsándi, Balogh, Horti, Sitku – Fábián – Szakonyi, Tóth A., Rácz, Öreg – Siklér.

A találkozón a hazai nézők a Rohonci út felőli, C-szektorokban foglalhatnak helyet, a vendégek az E-szektorban.
A Haladás-bérlettel rendelkezők ingyen tekinthetik meg a meccset, a többiek számára a belépő egységesen 500 forintba kerül.
15 órától lehet jegyet venni, ezúttal - a hazai nézők számára - nem a pénztárban, hanem közvetlenül a stadion bejáratánál, a C-szektorhoz vezető feljáratnál. A vendégszurkolók viszont a vendégpénztárban juthatnak jegyekhez.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink