Szombathelyi Haladás


Győzelem a Mosonmagyaróvár ellen


2019.03.22. 12:40
Pum András

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Szombathelyi Haladás 2-1-re legyőzte a Mosonmagyaróvárt.

Szombathelyi Haladás-Mosonmagyaróvári TE 2-1 (1-1). - Szombathely, 80 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás: Rózsa – Schimmer (Habovda, 46.), Jagodics, Mohl, Tamás (Németh Milán, 60.) – Holdampf (Dausvili, 60.) – Mészáros (Funsho, 60.), Jancsó (Golodiuk, 60.), Németh Márió, Gaál (Ofosu, 60.) – Rabusic (Priskin, 46.). Edző: Horváth Ferenc.

A Haladásban kisebb-nagyobb sérülés miatt Gyurján, Saláta, Kolcák, Rui Pedro nem léphetett pályára, míg Ivanov a bolgár válogatottal készült az Európa-bajnoki selejtezőkre. Sérülése után viszont a kezdőben kapott helyet Jagodics, míg a korábban hasonló okok miatt hiányzó Priskin a kispadon kezdett. A nézőtéren foglalt helyet Bosnjak, aki vállműtétje után csütörtökön érkezett vissza Szerbiából Magyarországra, és immáron Szombathelyen folytatja rehabilitációját.

A negyedik percben Schimmer jobb oldali beadását Gaál a jobb kapufára fejelte, a kipattanó labdát Rabusic gyűjtötte be, és öt méterről, egy védő szorításában a bal sarokba lőtt (1-0). A szombathelyiek irányították a játékot, a vendégek masszívan védekeztek. Hiába volt azonban a nyomasztó hazai fölény, komoly helyzetet jóideig nem sikerült kialakítaniuk a zöld-fehéreknek. A hazaiak letámadták ellenfelüket, akik emiatt sok labdát el is adtak.  A 25. percben első helyzetét gólra váltotta az óvári együttes, egy kontra végén Eszlátyi találta a hálóba (1-1). Ezt követően kiegyenlítettebbé vált a játék, de továbbra is a Haladás támadott.

Szünet után az 51. percben Németh Márió labdaszerzése után Mészáros tíz méteres lövését védte Somogyi.  A vasiak irányították a játékot, de sok volt a rossz passz – hiába egykapuzott a hazai együttes. A 84. percben aztán Ofosu futotta le védőjét a bal szélen, beadását Funsho hat méterről a bal sarokba fejelte (2-1).

A tipikus edzőmérkőzésen a meccset végigtámadó Haladás megérdemelten nyert.

Horváth Ferenc: – Akadtak jó és kevésbé jó dolgaink, de mivel elég sokat edzettünk a héten, nagyjából ezt a teljesítményt vártam a fiúktól.

 

További hírek

Megtekintés
Képernyőn a Vasas elleni bajnokink

Vasárnap helyett hétfőn este nyolc órakor lépünk pályára az Illovszky Stadionban.
0 0 0 2024.04.25. 13:00
Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink