Szombathelyi Haladás


Egy gól és egy kiállítás margójára


2019.03.17. 00:10
Pum András

A Szombathelyi Haladás válogatottsági rekorder kapusa úgy véli: az FTC első gólját leshelyzet előzte meg, a kiállítása pedig jogtalan volt.

Akárhogy is nézzük: a mérkőzést befolyásoló ítélet volt, amikor a 70. percben Lovrencsics Gergő gólját megadta Karakó Ferenc játékvezető, majd amikor a reklamáló Király Gábort két sárga lappal kiállította. A probléma ugyanis az, hogy a ferencvárosi jobbhátvéd egyébként jól eltalált lövésénél - mint az a videófelvételeken is látszik - egy hazai játékos sétálgat a Haladás ötösénél, éppen Király előtt. Egy másik pedig az ötösön belül áll. Ugyan előbbi futballista nem ért a labdához, de lesen volt és zavarta a kapust a védésben. Ráadásul Király Gábor - elmondása szerint - nem sértette meg a játékvezetőt, nem kellett volna kiállítani.

- Az elsó gól lesszituációból született és ugye évközben a csapatok számára tartanak játékvezetői előadásokat, amelyeken azt tanítják, hogy amennyiben úgy érezzük, hogy valami olyan dolog történik, amit szóvá kell tennünk, azt jelezzük a játékvezetőnek - mondta Király Gábor. - Most is teljesen normális hangnemben szóltam Karakóhoz, egyetlen szitokszó, vagy káromkodás nem hagyta el a számat. Mondtam, hogy ketten lesen álltak. Azt kérte, menjek el onnan. De mondtam: akkor is ketten lesen álltak, kérdezze meg a partjelzőt. Erre előhúzta a sárga lapot, mire mondtam: akkor is lesen álltak, nézzétek vissza, hogy les volt. Újra mondta, hogy menjek innen, mire én is megismételtem, hogy akkor is les volt. Erre felmutatta a piros lapot. Ez volt körülbelül a 890. meccsem és soha nem voltam kiállítva. 

                       Király Gábor nem értette Karakó Ferenc döntéseit. Fotó: Nemzeti Sport/Balogh László

További hírek

Megtekintés
Így látta a mérkőzést Mátyus János

Vezetőedzőnk értékelése a Szegedi VSE-Szombathelyi Haladás (0-3) Mol Magyar Kupa-mérkőzésről.
0 0 0 2020.09.20. 17:30
Megtekintés
Biztos továbbjutás

A Mol Magyar Kupa 64 közé jutásért vívott mérkőzésen a Szombathelyi Haladás magabiztosan, 3-0-ra nyerte az NB III-as Szegedi VSE vendégeként.
0 0 0 2020.09.20. 17:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink