Szombathelyi Haladás


Győzelemmel kezdtek a lányok


2019.03.10. 17:20
haladas.hu

A női labdarúgó NB I. tavaszi nyitófordulójában a Haladás-Viktória FC 3-0-ra nyert a Magyar Labdarúgó Egylet ellen.

Magyar Labdarúgó Egylet-Haladás-Viktória FC 0-3 (0-0). – Kozármisleny, 100 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kubicsek.

Magyar Labdarúgó Egylet: Sabo – Barta (Dudás, ), Ács (Derkács, ), Fábián, Muratovic – Pezelj, Vári, Bojcic, Skvorc – Bocz, Hartmann. Edző: Rack Róbert.

Haladás-Viktória FC: BÍRÓ – Balogh, Tálosi (Kopcsándi, 70.), Horti, Sitku – Kovács V. (HARSÁNYI, 46. ) – SZAKONYI, TÓTH A., Rácz, Öreg – SIKLÉR. Edző: Simon Attila.
Az első félidőben jobbára mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, a szombathelyiek ugyan mezőnyfölényben futballoztak, de helyzetet nem tudtak kialakítani. A vasiak nem tudtak alkalmazkodni az évszaknak megfelelően nehéz talajú játéktérhez, így a rövidpasszos játékuk ezen a pályán hatástalannak bizonyult. A hazaiak is próbálkoztak, de ők sem tudtak helyzetbe kerülni.
Szünet után egy más stílusban futballozó Viktória lépett pályára. Sokkal agresszívabban, sokkal agilisabban játszottak a vendégek. Az 56. percben Siklér ment el a bal szélen, becselezte magát a tizenhatoson belülre, beadását Szakonyi becsúszva, öt méterről a kapus hasa alatt a hálóba lőtte (0-1). Tovább támadott a szombathelyi együttes, a hazai csapat nem, hogy a vasi tizenhatosig nem jutott el, a félpályát sem gyakran lépte át. A 67. percben Öreg bal oldali szögletét a hosszú, jobb szélen érkező Tóth Alexandra jobb belsővel a hosszú, jobb sarokba helyezte (0-2). A vasiak ezt követően háromszor is szinte a gólvonalról hibáztak ziccert. A 90. percben Rácz indításával Szakonyi tört be a tizenhatoson belülre a jobb oldalon, beadását Siklér az ötösről a jobb sarokba bombázta (0-3). 
A Haladás-Viktória szünet utáni játékénak köszönhetően teljesen megérdemelten nyert. .

Simon Attila: – Örülök, hogy a félidőben tudtunk váltani, így a vége nagyon sima lett. A győzelem nagyon megkönnyíti a hosszú hazautat.

További eredmények: Szeged–Astra-ALEF HFC 0-4, MTK–Diósgyőri VTK 0-2, Ferencvárosi TC–Győri ETO 3-1. 

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink