Szombathelyi Haladás


Idegenben kezd a Haladás-Viktória FC


2019.03.10. 07:50
Pum András

A női labdarúgó NB I. tavaszi nyitányán a Haladás-Viktória FC vasárnap 14 órakor a Magyar Labdarúgó Egylet vendége lesz.

A téli pihenőt követően a 13. fordulóval folytatódik a női labdarúgó NB I. A 19 ponttal a bajnoki táblázat negyedik helyén álló Haladás-Viktória az újonc, sereghajtó Magyar Labdarúgó Egylet vendége lesz. A pécsi székhelyű, a hazai mérkőzéseit Kozármislenyben játszó baranyai együttes eddig mindössze egyszer nyert, emellett 11-szer kikapott, három gólt szerzett és 57-et kapott. Teljesen más célokért küzd tehát a piros-fekete csapat, mint a Haladás-Viktória. Az őszi találkozón a szombathelyiek 3-0-ra nyertek.

– A körülményekhez képest jól sikerült a téli felkészülésünk – és mivel nem minden játékosunk profi – annak külön örülök, hogy jó volt az edzéslátogatottságunk is – mondta Simon Attila, a Haladás-Viktória edzője. – Több edzőmérkőzést is vívtunk a Haladás VSE és a Király SZE utánpótláscsapatai ellen, amelyek remekül szolgálták a munkát, hiszen ezek a fiúcsapatok erősebbek jónéhány női csapatnál. Két nemzetközi mérkőzést is játszottunk, amelyek szintén hasznosak voltak. Új igazolásunk, Horti Boglárka mind a csapatba, mind a közösségben hamar beilleszkedett, erősödtünk vele. A felkészülés alatt voltak hiányzóink, Heike Manhart betegség miatt három hetet kihagyott, Fábián Dóra krónikus combizomsérülése miatt szintén, és Tálosi Szabina vádlisérülése is makacsnak bizonyult. Emellett voltak kisebb-nagyobb sérülések. Januártól velünk edz a fiatalok közül Németh Mirtill, ám életkora miatt tavasszal még nem játszhat a felnőttek között. A bajnokság előtt célul tűztük ki, hogy a bajnokságban az első négy között végezzünk, míg a Magyar Kupában a döntő volt az elvárás. Sajnos utóbbi már nem valósulhat meg, hiszen az elődöntőben Diósgyőrben büntetőkkel kikaptunk. Ennek ellenére nem tudom elmarasztalni a lányokat, jól helytálltak a meccsen – a tizenegyespárbaj pedig mindig lutri. Ahogy említettem, a kupaszereplés már véget ért, viszont a bajnokságban komoly céljaink vannak, az első négyben szeretnénk végezni. Azt viszont reálisan kell nézni, hogy az első helyen álló FTC és a második MTK kiemelkedik a mezőnyből, mi a papírforma szerint a Diósgyőrrel a rájátszásban a harmadik-negyedik helyért csatázhatunk. Remélem úgy, hogy mi végzünk a harmadik helyen, így a helyosztón nálunk lesz a pályaelőny. Ami az NB I-es mezőnyt illeti, évről-évre erősebb lesz az első osztály, sok klub szerződtet minőségi légiósokat, az így létszámfelettivé váló magyar játékosok pedig a papíron gyengébb együttesekbe – Astra, Magyar Labdarúgó Egylet, Szeged – igazolnak. Így ők is erősödnek, ezáltal kiegyensúlyozottabb lesz a bajnokság. Egy biztos tehát: kemény tavasz vár ránk, de szeretnénk eredményesen szerepelni. 

- Ami a vasárnapi bajnokit illeti, akadnak gondjaink, Tálosi Szabinának mindkét vádlija fáj, Tóth Alexandra a combközelítő-izmával bajlódik és Fördős Beatrix sem teljesen egészséges. Ráadásul Heike Manhart játéka betegség miatt kérdéses, Fábián Dóra továbbra sem játszhat combsérülése miatt, Kiss Zsófia pedig tanulmányi elfoglaltsága miatt hiányzik - folytatta Simon Attila. - Nem becsüljük le ellenfelünket, de bármilyen összeállításban is lépünk pályára, csak a győzelem elfogadható. Várható összeállítás: Bíró – Kopcsándi, Balogh, Horti, Sitku – Fördős (Kovács V.) – Szakonyi, Manhart, Rácz, Öreg – Siklér.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink