Szombathelyi Haladás


A Honvéd vendégei leszünk


2019.03.01. 12:50
Pum András

Az OTP Bank Liga 23. fordulójában szombaton 17 órakor az Új Hidegkuti Nándor stadionban a Szombathelyi Haladás a Budapest Honvéd vendége lesz.

A 35 ponttal a bajnoki táblázat negyedik helyén álló kispestiek tavasszal odahaza (azaz az ideiglenes otthonukban, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban) két győzelmet – Puskás Akadémia 2-1, MTK 2-1 – arattak, idegenben pedig két vereséget szenvedtek – az FTC-től 1-0-ra, a Diósgyőrtől  2-1-re kaptak ki. A Magyar Kupában pedig a tiszakécskei 1-0-as győzelem után szerdán hazai pályán 1-1-re végeztek, így a legjobb nyolc között vannak.

A Haladás tavasszal egy döntetlen – Paks 1-1 – mellett háromszor kikapott, odahaza a Kisvárdától (0-1), a Mezőkövesdtől (1-2), legutóbb pedig 1-0-ra a Vidi vendégeként.  Ráadásul kedden a Mezőkövesd ellen peches körülmények között, a 91. percben kapott góllal a Magyar Kupától is elbúcsúzott. A sereghajtó vasiak teljesítménye tavasszal láthatóan javult, hiába egyenrangú ellenfeleik riválisaiknak - sőt, olykor jobbak is -  az eredményekben ez nem tükröződik.

– Jó csapat a Honvéd, nem véletlenül áll előkelő helyen a bajnoki táblázaton – mondta Horváth Ferenc, a Haladás vezetőedzője. – Legutóbb az MTK ellen szép győzelmet aratott. Nagyon nehéz dolgunk lesz, de nincs más választásunk, mint valamennyi együttes ellen győzelemre játszani. Egyrészt a bentmaradásunkért, másrészt a becsületünkért küzdünk hétről hétre. A játékunk folyamatosan javul, sajnos ez az eredményekben még nem mutatkozik meg. Bízom benne, hogy ezúttal végre pontokkal is gazdagodunk. Bosnjak, Priskin, Gyurján, Jagodics sérült.

Várható összeállítás: Király – Habovda, Saláta, Tamás, Németh Milán – Golodiuk, Dausvili, Németh Márió, Ofosu – Rui Pedro, Ivanov.
 

További hírek

Megtekintés
Képernyőn a Vasas elleni bajnokink

Vasárnap helyett hétfőn este nyolc órakor lépünk pályára az Illovszky Stadionban.
0 0 0 2024.04.25. 13:00
Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink