Szombathelyi Haladás


Két férfi, egy eset


2019.02.27. 12:00
Pum András

Gyurján Márton és Jagodics Márk is a Mezőkövesd elleni Magyar Kupa-mérkőzéseken sérült meg.

Nem elég, hogy utolsó helyen áll a táblázaton a Szombathelyi Haladás, Horváth Ferenc vezetőedzőnek újabb játékosait kell nélkülöznie. A vállműtéten átesett egyszeres válogatott bal oldali védő, Bosnjak Predrag tavasszal nem játszhat és a bokaszalag-húzódást szenvedett 63-szoros válogatott támadó Priskin Tamás visszatérésére is heteket kell még várni.  Míg a múlt heti Mezőkövesd elleni Magyar Kupa-mérkőzésen Jagodics Márk sérült meg, a visszavágón pedig Gyurján Márton kellett az első félidő 40. percében kellett lecserélni – szintén sérülés miatt.

- A mezőkövesdi Magyar Kupa-mérkőzésen szúró fájdalmat éreztem a jobb combomban, ám nem gondoltam, hogy komoly gond lehet, ezért nem kértem cserét, végigjátszottam a találkozót – mondta a vasiak 26 éves védőként és védekező középpályásként is bevethető játékosa, Jagodics Márk. – A fájdalom viszont később sem múlt el, így megvizsgáltak, kiderült, három milliméter hosszan beszakadt a combhajlító-izmom. Azóta egy hét már eltelt, rehabilitációra, fizioterápiára járok, a masszőrök kezelnek. Jövő héten elkezdhetek szobabiciklizni, kocogni, majd – attól függ, milyen gyorsan gyógyulok – újabb 8-10 nap elteltével már edzhetek. Úgy tervezem, hogy a március 16-i, FTC elleni idegenbeli mérkőzésen térek vissza a pályára.

- Az első félidőben egy hazaadást rúgtam vissza a mezőnyben, de mielőtt még labdához értem, éreztem, hogy a jobb combomban elpattant valami – mondta a 23 esztendős kapus, Gyurján Márton. – Üzentem Rózsa Dánielnek, hogy menjen el melegíteni, mert lehet, hogy nem tudtom folytatni a játékot. Még tíz percig a pályán voltam, de mivel a fájdalom nem múlt, cserét kértem. Egyelőre a masszőrök kezelnek, csütörtökön megyek ultrahangos vizsgálatra, nagy valószínűséggel elszakadt a combfeszítő-izmom. Ez a szakadás méretétől függően többhetes kihagyást jelent.

                                  Gyurján Mártont Rózsa Dániel váltotta

További hírek

Megtekintés
Idegenbeli bravúr

A női labdarúgó NB I. 7. fordulójában a Haladás-Viktória bravúros győzelmet aratott a forduló előtt még éllovas MTK otthonában.
0 0 0 2019.10.20. 22:30
Megtekintés
Vezetés után vereség

A labdarúgó NB II. 13. fordulójában a Szombathelyi Haladás gólnélküli félidőt követően 3-2-re kikapott a Vasastól. A hazai csapat két véleményes büntetőt is kapott.
0 0 0 2019.10.20. 19:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink