Szombathelyi Haladás


A kupadöntő a tét!


2019.02.23. 23:30
Pum András

A női labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében vasárnap 15 órai kezdettel a Haladás-Viktória FC a Diósgyőri VTK vendége lesz. A továbbjutás egy találkozón dől el.

Mindkét együttes csak a nyolcaddöntőben kapcsolódott a Magyar Kupa küzdelmeibe. A diósgyőriek a másodosztályú Ajka otthonában 26-0-ra, majd a Szent Mihály vendégeként 4-1-re nyertek. Simon Attila együttese Szombathelyen 3-1-re verte az első osztályú Astrát, a legutóbbi körben pedig 9-0-ra győzte le a második ligás Monort. Érdekesség, hogy a Diósgyőri VTK és a Haladás-Viktória FC a legutóbbi sorozatban szintén az elődöntőben találkozott egymással, akkor a hazaiak 4-1-re nyertek. A miskolciak a héten tovább erősödtek, két egyesült államokbeli játékost is igazoltak. Persze a vasiak is erősödtek, Horti Boglárkával még szilárdabbá vált a hátsó alakzatuk. A találkozót a diósgyőri stadionban rendezik.

– A héten sokat készültünk a vasárnapi mérkőzésre, mindenre felkészültünk, még a tizenegyeseket is gyakoroltuk – mondta Simon Attila, a Haladás-Viktória FC vezetőedzője. – Mivel egy meccsen dől el a továbbjutás, a biztonságot nem feladva a győzelemre kell játszani, muszáj gólt szereznünk, ugyanis a diósgyőriek hazai ­pályán ritkán maradnak gólképtelenek. Várhatóan sokan lesznek a stadionban, feszült hangulatú találkozóra számítok. Mindent megteszünk a továbbjutásért. Heike Manhart vírusos torokgyulladással bajlódik, Siklér Kingának aláfordult a bokája az egyik edzésen, Fábián Dóra combizom­húzódása miatt nem játszhat. 
Összeállítás: Bíró – Balogh, Horti, Tálosi, Kiss Zs. – Fördős – Szakonyi, Kovács V., Tóth A., Öreg – Rácz.

Amennyiben a rendes játékidőben nem születik döntés, egyből büntetők következnek.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink