Szombathelyi Haladás


Biztató eredmény a visszavágóra


2019.02.20. 17:00
haladas.hu

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Szombathelyi Haladás gólnélküli döntetlent játszott a Mezőkövesddel.

Mezőkövesd-Zsóry-Szombathelyi Haladás 0-0

Mezőkövesd, 600 néző, Magyar Kupa-mérkőzés, 1. forduló, játékvezető: Németh Á.

Mezőkövesd: Dombó - Eperjesi, Hudák, Katanec, Szalai - Cseri (Molnár, 67.), Tóth Máté, Moutari, Koszta - Tóth B., Dragóner (Drazic, 81.). Edző: Kuttor Attila.

Haladás: GYURJÁN - Schimmer, JAGODICS, Tamás, Kolcák - Mészáros (Funsho, 78.), DAUSHVILI, GOLODIUK, NÉMETH MÁRIÓ (Rui Pedro, 83.) - Ivanov, Gaál (Rabusic, 65.). Edző: Horváth Ferenc.

A Haladás cseréi: Rózsa, Holdampf, Rui Pedro, Ofosu, Jancsó, Rabusic, Funsho

Kuttor Attila és Horváth Ferenc is több helyen változtatott a múlt szombati kezdőcsapatán. A vasiaknál Gyurján, Schimmer, Mészáros, Kolcák, Golodiuk is  bekerült a kezdőbe, és Németh Márió, valamint Ivanov is az első perctől a pályán volt.

Nagy iramban kezdtek a csapatok, kiegyenlített mezőnyjátékot láthattak a szurkolók. Egyik csapat sem tudott igazi mezőnyfölényt kiharcolni, a szombathelyiek jól tartották magukat, teljesen egyenrangú ellenfelek voltak. Az első 45 percben mindkét kapu előtt egy-egy nagy helyzet maradt ki. A 30. percben Cseri ívelt a védők mögé, Koszta hét méterről nagy helyzetben a bal sarok mellé lőtt. A 42. percben Németh Márió futott el a bal szélen, beadását Gaál fejjel, a hosszún érkező Mészáros pedig lábbal nem érte el.

Szünet után Gyurján percei következtek. A vasi kapus előbb bravúrral védett egy közeli fejest, majd Schimmer röviden hazafejelt labdáját mentette önfeláldozóan Moutari elöl. Majd a 66. percben a vasiak is veszélyeztettek: Daushvili 20 méterről nem sokkal lőtt a jobb sarok fölé.  A mezőkövesdiek, domináltak, jobbára a szombathelyi térfélen folyt a játék. Jagodicsék azonban stabilan védekeztek, így a borsodiak nem tudtak komoly helyzetet kialakítani. A hajrában megvillantak a szombathelyiek. A 85. percben Ivanov gurította le a szabadrúgást Rui Pedrónak, a portugál 16 méteres lövését Dombó lábbal a bal kapufára tolta. Majd a 88. percben Funsho 11 méteres fejesét védte Dombó. 

A Haladás helytállt, több nagy helyzetet is kidolgozott és jó helyzetből várhatja a jövő keddi viszavágót.

 

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink