Szombathelyi Haladás


Mindent megtesz a bentmaradásért


2019.02.13. 23:30
Pum András

Galin Ivanov egy Székesfehérváron futballozó honfitársától érdeklődött a magyar futballról, mielőtt aláírt a Szombathelyi Haladáshoz.

A 30 esztendős Galin Ivanov hazájában a Levszki Szófiában, a Beroe Sztara Zagorában, a Liteksz Lovecsben, a Burgaszban, a Szlavia Szófiában, Németországban az Arminia Bielefeldben, Kazahsztánban a Lankaranban, Törökországban a Samsunsporban játszott. Legutóbb a Szlavia Szófia futballistája volt, a fővárosiakkal a 2017/2018-as idényben Bolgár Kupát nyert – ősszel 25 bajnokin nyolc gólt szerzett. Pályafutása során 172 bolgár első osztályú mérkőzésen 36 gólig jutott. Az Európa Ligában négy meccsen három gól a mérlege. Korábban kétszer az U19-es, három alkalommal az U21-es válogatottban szerepelt – emellett négyszeres felnőttválogatott. Ősszel háromszor pályára lépett a Nemzetek Ligája-selejtezőjében, amelyeken egy gólt szerzett - Szlovénia (1-1) ellen. Ivanov leggyakrabban amolyan visszavont támadóként szerepelt eddig.

- Bevallom őszintén, mielőtt Szombathelyre szerződtem, nem sokat tudtam a magyar futballról úgy is mondhatám: elég kevés információval rendelkeztem az NB I-ről – mondta Ivanov. – Éppen ezért megkérdeztem egy Magyarországon, a Mol Vidiben futballozó honfitársamat, Georgi Milanovot az itteni labdarúgásról. S mivel ő csupa jót mondott, s mert a Haladáson éreztem, hogy nagyon szeretne leigazolni, ezért aláírtam Szombathelyre. Még csak rövid ideje vagyok itt, még meg kell ismernem a csapattársaimat, de azt már látom, hogy jó játékosok, remek emberek közé kerültem – és Horváth Ferencet is kiváló edzőnek tartom. A stadion pedig gyönyörű, igazán remek létesítményben futballozhatunk. Tisztában vagyok vele, milyen nehéz helyzetben van a csapat, de elérhetőnek tartom a bentmaradást. Jómagam mindent megteszek azért, hogy ősztől is NB I-es legyen a Haladás.

További hírek

Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00
Megtekintés
Licenc: az MLSZ hiánypótlást kér

A Klub a pénzügyi kritériumok igazolásának május 3-ig tehet eleget.
0 0 0 2024.04.23. 20:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink