Szombathelyi Haladás


Döntetlen a kazahok ellen


2019.01.20. 19:00
haladas.hu

Első törökországi felkészülési mérkőzésükön 1-1-es döntetlen játszottunk a kazah Ohzetpes ellen .Priskin Tamás egyenlített.

Szombathelyi Haladás–FC Ohzetpes (kazah) 1-1 (0-0). – Side, 50 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás: Gyurján – Habovda, Saláta, Jagodics, Németh Milán – Rácz, Daushvili, Rui Pedro (Holodjuk, 46.), Gaál (Ofosu, 46.) – Funsho, Priskin. Edző: Horváth Ferenc.

A szombathelyiek vasárnap délután lejátszottak első törökországi felkészülési-mérkőzésüket, az ellenfél a kazahsztáni másodosztály legutóbbi bajnoka, az FC Ohzetpes volt. Az edzőmérkőzésen pályára lépett egy próbajátékos, az ukrán Oleg Holodjuk. A 31 esztendős, középső középpályás fuballozott az UFK Lvivben, a Karpati második csapatában, a Vorskla Poltava együttesében, majd 2017 februárjában igazolt a Karpati Lvivhez. Itt ősszel mindössze öt találkozón kapott szerepet. Az ukrán első osztályban összesen 200  tétmérkőzésen szerepelt, 14 gólt szerzett. Korábban az ukrán U21-es válogatottban 15 találkozón játszott, két gólt szerzett.

A szakadó első lejátszott mérkőzésen az félidőben inkább csak a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, a kapuk ritkán forogtak veszélyben. A kazahok nem mentek a szomszédba egy kis keménykedésért, de a vasiak felvették a kesztyűt. Igaz, a játékvezető a kemény belépőkért rendre a szombathelyieket büntette, a kazahokkal elnézőbbnek bizonyult. A tizedik percben egy közeli fejest védett bravúrral Gyurján. Szűk félóra elteltével egy szép Rácz-Priskin-Funsho kombináció után utóbbi lőtt kapura, de a kapusról kipattant a labda. A 45. percben Priskin szöktette Funshót, a nigériai támadó azonban ismét a kapusba bombázott.

Szünet után a 49. percben megszerezték a vezetést a kazahok. Egy bal oldali szabadrúgás után a középen érkező csatár a bal sarokba fejelt (0-1). A vasiak magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak. Egy órányi játékot követően Habovda tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, de óriási bombáját bravúrral védte a kapus. A 72. percben Ofosu bal oldali beadását Funsho nyolc méterről a bal és a felső kapufa találkozására fejelte. A 76. percben Holodjuk húsz méteres bal oldali szabadrúgását védte a kapus. A 83. percben Saláta fejelt fölé egy szögletet, majd a 88. percben egyenlített a Haladás. Habovda jobb oldali beadását Priskin nyolc máterről a jobb sarokba fejelte (1-1).

Remek iramú, olykor kőkemény meccsen a második félidőben szép támadásokat vezető, ekkor már jól és pontosabban futballozó Haladás teljesen megérdemelten egyenlített a jó erőkből álló ellenfel ellen

További hírek

Megtekintés
Medgyes: két félidő, három gól

A Szombathelyi Haladás támadója, Medgyes Zoltán eredményesen kezdte a nyári felkészülési mérkőzéseket.
0 0 0 2020.07.13. 20:10
Megtekintés
Fotókon a vépi mérkőzés

Sok-sok kép a szombat délutáni 8-1-re megnyert felkészülési találkozóról.
0 25 0 2020.07.12. 19:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink