Szombathelyi Haladás


Negyvenszeres szlovák válogatott védő érkezett


2019.01.16. 12:40
haladas.hu

A 33 esztendős Saláta Kornél pályára lép a szerdán 16 órakor kezdődő, NK Maribor elleni idegenbeli felkészülési találkozón.

A  Szombathelyi Haladás eddig egy játékost igazolt, a Honvédtól érkezett középpályás, Holdampf Gergő fél plusz egy évre írt alá. Úgy fest, újabb játékossal bővülhet a vasiak kerete, a 40-szeres szlovák válogatott belső védő, Saláta Kornél a Haladással készül – a Maribor elleni felkészülési mérkőzésen már pályára léphet. A 33 éves Saláta korábban a szlovák Puchóv, a Petrzalka, a Banska Bystrica, a Slovan Bratislava, majd az orosz Rosztov és Tom Tomszk csapatában játszott, ezt követően visszatért hazájába, ahol előbb a Slovan Bratislavában, majd Dunaszerdahelyen futballozott. 2015 januárja óta ismét a Slovanban szerepelt – múlt év végén azonban lejárt a szerződése Pozsonyban. Ősszel 12 meccsen két gólig jutott. A szlovák első osztályban 234 meccsen 31 gólt szerzett, a válogatottban 40-szer játszott, két gólt lőtt. Szerepelt a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában is.

- Saláta Kornél neve már a nyáron szóba került, akkor végül nem sikerült leigazolunk – mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője. – Tudjuk, hogy jó futballista, de élőben is kíváncsiak vagyunk rá, amennyiben sikerül vele megegyeznünk, szerződtetjük. Pinte Patrik viszont fél évig kölcsönben a szlovák Komarnóban szerepel és Petró Balázs iránt is érdeklődnek. A nigériai középpályástól, Chibuzor Bruno Ibehtől elköszöntünk, nincs olyan fizikai állapotban, hogy segíthessen nekünk. Még nem végleges a keretünk, valószínűleg érkezők és távozók is lesznek.

        Saláta Kornél ősszel még a Slovan Bratislavában szerepelt. Fotó: skslovan.com/Miro Gasidlo

További hírek

Megtekintés
Így várja a hétfői meccset ellenfelünk

Szabó István vezetőedző és a kecskemétiek egyik játékosa, Marsa Levente nyilatkozott klubjuk honlapjának.
0 0 0 2021.11.28. 15:50
Megtekintés
Újabb fontos meccs előtt

A Merkantil Bank Liga NB II. 18. fordulójában hétfőn 20 órai kezdéssel (Tv: M4 Sport) az ötödik Szombathelyi Haladás a negyedik helyen álló Kecskeméti TE vendége lesz. 
0 0 0 2021.11.28. 15:10

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink