Szombathelyi Haladás


Király Gábor Berlinben


2019.01.08. 16:40
haladas.hu

A Szombathelyi Haladás 108-szoros válogatottsági rekorder kapusa két meccsen őrizte a Hertha BSC legendáinak hálóját.

8000 ezer néző, óriási hangulat, felemelő showelemek jellemzik a hagyományos berlini teremlabdarúgó-tornát, Európa legnagyobb teremlabdarúgó-tornáját, az AOK Traditionmasterst - olvasható a kiralysport.hu oldalon. Nyolc csapat részvételével rendezték meg idén a német főváros városi sportcsarnokában a kupát, ahol én a Hertha BSC színeiben léphettem pályára. A német csapatok - Union Berlin, Hertha BSC, Borussia Dortmund, Karlsruher SC, Bayer Leverkusen - rendkívül erős mezőnnyel képviselték magukat a jubileumi 10. tornán, és az európai fociból a spanyol bajnokságot a Barcelona, az angolt a Tottenham csapata fémjelezte valamint meghívást kapott a Sparta Praha is a foci legendák tornájára.

A Haladással már tavaly tavasszal egyeztettünk a programról, mivel a felkészülés legelejére esett az időpont, így a vezetők elengedtek a nagyszabású német teremlabdarúgó tornára. A család is velem utazott Berlinbe, ahol nagy szeretettel fogadtak. Két mérkőzésen védtem, a nagy érdeklődésre számot tartó helyi rangadón, az Union Berlin ellen 2:2-es döntetlent játszottunk, szombaton a Barcelona ellen 4:2-re nyertünk. A mérkőzések felértek egy egy edzéssel, hiszen rendkívül jó formában lévő, technikai tudásukból mit sem veszítő labdarúgók, egykori csapattársak, ellenfelek ellen tudtam védeni. A Hertha végül nem jutott tovább a csoportból. A tornát a Bayer Leverkusen nyerte, miután 10:3-ra nyert a döntőben a Borussia Dortmund ellen.

                                                                     Fotó és videó: kiralysport.hu

Mivel a mérkőzések délután kezdődtek, szombaton délelőtt volt időnk körbenézni a Hertha edzőközpontjában. Mátyás fiammal bementünk az öltözőbe, beszélgettünk az edzésre készülődő játékosokkal és belenéztünk Dárdai Pál edzésébe valamint Petry Zsolt által vezényelt kapusedzésbe is.

Jó érzés volt visszatérni Berlinbe, remek élményekkel gazdagodtunk. Feltöltődve állok a Haladással ránk váró felkészülés előtt.

 

További hírek

Megtekintés
Így készülnek futballistáink - III. rész

Rácz Ferenc, Tóth-Gábor Kristóf és Németh Márió edzése képekben.
0 12 0 2020.03.31. 12:00
Megtekintés
Jagodics Márk: Vigyázzatok egymásra!

Csapatunk védője üzent szurkolóinknak.
1 0 0 2020.03.29. 12:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink